avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invoire salariat pentru proces civil dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invoire salariat pentru proces civil dreptul familiei

Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi asigurati suportul pentru urmatoarea speta: un salariat are proces in vederea stabilirii pensiei alimentare pentru copii pe care ii are in custodie.
In conditiile in care in intervalul orar mentionat in citatie este programul in care el isi desfasoara activitatea de teren, se poate sa nu-i acord invoire si sa-i eliberez o adeverinta din care sa reiasa ca nu poate absenta de la munca?
Exista cadrul legal prin care eu sunt obligata sa-i acord liber?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:38, 16 Noiembrie 2016
Nu are cum sa intre in evenimente deosebite familiale o astfel de zi decat daca este mentionata in reg.intern sau in c.c.m. aplicabil angajatorului.
Nu este cazul să-i eliberați o astfel de adeverință, pentru că prezența lui la procesul în care este citat nu este obligatorie.
Numai DACĂ ERA CITAT CA MARTOR, prezența lui era obligatorie.
Ca parte în litigiu, poate cere în scris judecarea în lipsă, sau își poate angaja avocat care să-l reprezinte.
`
Vă sfătuiesc cu toată responsabilitatea, să nu-i eliberați o astfel de adeverință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)
Reclamant nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Este obligata conducerea unei institutii sa ii acorde timp liber, unui salariat care a reclamat institutia, pentru a participa la proces in ... (vezi toată discuția)
Orele in care un salariat absenteaza de la locul de munca, dupa ... VivieneV VivieneV orele in care un salariat absenteaza de la locul de munca, dupa ce a fost luat cu ambulanta, cum vor fi evidentiate in pontaj? Precizez ca nu a depus concediu ... (vezi toată discuția)