avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lipsa atestat administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lipsa atestat administrator

va intreb daca este corect, si legal, sa te semnezi la rubrica "Administrator" din listele de plata lunare, stiind ca tu nu detii un atestat de administrator ?..practic pui o semnatura sub un cuvant care nu te reprezinta, nu esti scolit si calificat pentru acel titlu pentru care semnezi...ce risti in acest caz?.sub incidenta carei legi intrii ?...va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs...nu ma pricep la legi, dar parerea mea este ca te incriminezi singur.Gresesc?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 19:35, 31 August 2020
@Rezolvatorul,

Daca tot vreti sa clarificati o chestiune:
1. Nu trebuie sa copiati tot raspunsul meu, ca se intelege la ce va referiti;
2. Daca ati fi mai atent la intrebarea autorului acestui topic, probabil ca si raspunsul/raspunsurile dvs. ar fi "la obiect"- observati ce doreste initiatorul topicului - lipsa atestat administrator, nu cine il angajeaza si in ce conditii...
Da, daca com. executiv angajeaza un administrator fara atestat, este o chestiune interna si @codan2016, ar trebui sa ceara lamuriri acolo, la sediul as. prop., insa am explicat ce este si cu acest lipsa atestat administrator, cum se obtine si cand se elibereaza din functie si ca important este ca "omul" sa fi absolvit un curs de administrator de imobile...
Succes!
Art 34 (2) " asociatia de propietari angajeaza persoane fizice atestate pentru functia de administrator " daca asa spune legea, nu suntem ca la piata , " mai da unul , mai lasa altul "
cred ca nici un transportator de marfa ( sofer ) chiar daca are toate gradele pe permis nu poate fi angajat daca nu are si atestat de transport , asa este si la administrator , prima data studiile de specialitate si apoi atestatul ( una fara alta nu se poate )
@ codan 2016 , aceste fapte intra in incidenta codului penal ( uzurparea calitati oficiale)
Haideti, zau .... :tooth: cu uzurparea!!!

Asociatia l-a angajat pe om, inseamna ca l-a placut. L-a placut si fara atestat. Asta face parte din fisa postului. Daca conducerea asociatiei considera ca omul stie ce are de facut si face bine, asociatia fiind persoana juridica de drept privat, angajeaza cum vrea ea si scrie in fisa postului cevrea ea, asociatia.
Proprietarii decid cine sa le gestioneze situatia financiara, cu precadere.

Rezolvatorul a scris:
Dacă respectiva persoană a fost aleasă de Adunarea generală a proprietarilor (chiriașilor) din respectivul condominiu să îndeplinească funcția de Administrator, poate îndeplini această funcție și poate semna la rubrica „Administrator” pe listele lunare de plată.

Gresit!
Administratorul nu se alege de adunarea generala indiferent ca are sau nu atestat, ca este sau nu proprietar s.a.m.d.
Administartorul este angajat de comitetul executiv reprezentat de presedinte si acestia (presedintele si comitetul) decid si raspund daca-l angajeaza cu sau fara atestat.

@elga50 sunteti in eroare si contraziceti si legea 230/2007 ,

Alte discuții în legătură

"gospodarul" blocului tomasso tomasso Exista in legislatia de specialitate a asociatiilor de proprietari functia de gospodar? Poate fi asimilata celei de administrator? . (vezi toată discuția)
Atestat administrator dritaS dritaS Am obținut atestatul de administrare imobile în urmă cu aproximativ 10 ani.In 2013 când era obligatorie înființarea unei persoane juridice privind ... (vezi toată discuția)
Atestat administrator de imobile Crina04iulie Crina04iulie O persoana fizica atestata administrator de imobile pe perioada nedeterminata in baza legii 230/2007, pe noua lege 196/2018 este obligată să se reatesteze ? ... (vezi toată discuția)