avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATA APA CALDA,CONSUM 0 DE 2 ANI DE ZILE!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATA APA CALDA,CONSUM 0 DE 2 ANI DE ZILE!!

Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa calda(cu toate ca eu nu consum apa calda de 1 an de zile)avand boiler.A doua zi am luat legatura cu
administratorul intrebandu-l de ce apare de plata apa calda la mine la apartament(suma e 1,57 lei),raspunsul a fost ca nu declara toti consumatorii de apa calda din bloc indexul si ca este lege sa se imparta consumul total de apa calda la toti consumatorii de apa calda.Intrebarea mea este daca eu nu consum sidau indexul corect de ce sa platesc ?? Va multumesc,astept raspuns!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:30, 22 Noiembrie 2016
Aveti vreo notificare scrisa catre asociatie privind utilizarea boilerului si confirmarea asociatiei ca nu veti plati si diferentele de apa? Luati in considerare faptul ca in cele mai multe cazuri repartizarea diferentelor de apa se face pe nr de persoane.

MA REPET PLATESC DOAR CE CONSUM...repartizarea diferentelor de apa se face pe nr de persoane daca aceste persoane consuma acea apa ...SI AS DOR SA PRIMESC RASPUNS DOAR DE LA SPECIALISTI IN DOMENIU ,NU SIMPLI UTILIZATOR CA SI MINE DE ALTFEL.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Adriantot, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa presupunem ca toti vecinii dumneavoastra sunt contorizati, au apometre individuale pentru apa calda. Fiecare transmite indexul luna de luna la asociatie sau se verifica luna de luna de catre administrator. Unul consuma 10 m.c, altul 7, altul 0 (zero) m.c.... asa cum arata fiecare apometru. Adunand consumurile de pe fiecare apometru individual administratorul afla ca intregul consum contorizat este de 470 m.c. Dar pe factura primita de la furnizorul de apa calda sunt 475 m.c. apa. Adica exista o pierdere de apa calda undeva de 5 m.c. Aceasta trebuie suportata de proprietari, de toti cei care sunt bransati la apa calda sau chiar si de cei debransati de la caz la caz.
Asociatia prin comitetul executiv poate decide repartizarea acestor diferente dupa mai multe criterii: numar de persoane ce locuiesc in acea luna in asociatie, suprafata utila a fiecarui apartament sau proportional cu consumul fiecaruia.
Metoda cea mai corecta este combinarea acestor trei criterii.

Dumneavoastra cum propuneti sa se repartizeze cei 5 m.c. de apa calda care pot fi o pierdere, poate a fost folosita de femeia de servici la curatenie, spalat, sau o mica avarie la subsol?
Concret cum ati face daca ar trebui sa decideti dumneavoastra?
Buna dimineata! Eu una as repartiza acea pierdere de 5 mc apa calda celor care au si consum luna de luna ,nu celor care nu consuma iar daca as fi administrator as citi la o anumita perioada de timp apometrele sa descopar pe cel care nu declara consumul real. Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E propunerea dumneavoastra pentru ca probabil nu consumati permanent apa asa cum spuneti.
Dar daca cei 5 m.c. de apa sunt folositi de femeia de serviciu pentru spalat scarile, holurile, trotuarul din fata scarii, oare nu este corect ca aceasta cheltuiala sa fie repartizata tuturor proprietarilor dupa cota indiviza? Se intretine spatiul comun, spatiul ce este al tuturor proprieatrilor indiferent ca locuiesc sau nu, ca au consum de apa in apartament sau nu.

Alte discuții în legătură

Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)