avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand pot face angajari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand pot face angajari

buna ziua,
daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa astept 9 luni. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 14:42, 31 August 2009
da, am remarcat ca majoritatea privesc aceasta situatie ca pe o interdictie de a reinfiinta posturile desfiintate ...

Orice angajator are liberattea de a decide proria structura de activitate, si asa cum are libertatea de a desfiinta posturi , asa are si libertatea de a reinfiinta posturi.

in ambele cazuri exista insa anumite obligatii colaterale, asat e tot.

Iar reiinfiinatrea posturilor implica o obligatie "infima" sa zic asa, pentru ca nimeni nu te obliga decat sa soliciti angajatii anteriori, nici macar sa le oferi aceleasi conditii sau acelasi salariu..

articolul cu pricina din codul muncii:

Art. 72. - (1) Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi încadrări pe locurile de muncă ale salariaţilor concediaţi timp de 9 luni de la data concedierii acestora.
(2) În situaţia în care în această perioadă se reiau activităţile a căror încetare a condus la concedieri colective, angajatorul are obligaţia de a transmite salariaţilor care au fost concediaţi o comunicare scrisă în acest sens şi de a-i reangaja pe aceleaşi locuri de muncă pe care le-au ocupat anterior, fără examen sau concurs ori perioadă de probă.
(3) Salariaţii au la dispoziţie un termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data comunicării angajatorului, prevăzută la alin. (2), pentru a-şi manifesta în scris consimţământul cu privire la locul de muncă oferit.
(4) În situaţia în care salariaţii care au dreptul de a fi reangajaţi potrivit alin. (2) nu îşi manifestă în scris consimţământul în termenul prevăzut la alin. (3) sau refuză locul de muncă oferit, angajatorul poate face noi încadrări pe locurile de muncă rămase vacante.
Era un raspuns strict, vis-a-vis de intrebare, si fara sa intru in detalii despre ce nu interesa (concediere colectiva)
De acord cu remarca Dlui @emiltatu=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala-angajari cflori2002 cflori2002 Buna ziua, daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte ... (vezi toată discuția)
Conditii reangajare dupa o concediere colectiva stefania.ispirescu stefania.ispirescu Ma intereseaza care sunt conditiile de reangajare a unui angajat la firma de la care a fost disponibilizat prin concediere colectiva (inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)