avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu a achitat chiria de 2 luni, ce pot face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu a achitat chiria de 2 luni, ce pot face sa il dau afara

Din pacate, ma tot duce cu zaharelul si profita in mare parte pentru ca eu nu mai locuiesc in Romania.
Contractul ar expira in iunie, dar vreau sa il dau afara cat mai repede. Am aflat de la banca acum 2 saptamani faptul ca nu a platit chiria pe Septembrie si Octombrie. Am vorbit cu el, s-a scuzat si a promis ca pana in 12 ale lunii acesteia va achita 600 euro (pe Oct si Nov) si diferenta ce a ramas de la luna Sept dupa ce a achitat gaze lumina etc, facturile de pe perioada cand nu a stat nimeni (care oricum nu au fost achitate!!). Sambata l-am sunat si a spus ca a trimis sora lui din Cipru 400 euro in cont, bani care nu au mai ajuns nici pana acum in contul meu, ci a depus Dumnealui 300 euro luni.
Cand am stabilit acum 2 saptamani sa achite toate restantele pana in 12, i-am spus ca daca nu, il vreau afara pe 20. Acum nu mai dau de el de nicio culoare..
Imi spuneti va rog ce pot face legal? Ca am de gand sa ii trimit o notificare scrisa sau, cum este mai bine?
Cel mai recent răspuns: petre32 , utilizator 10:11, 20 Decembrie 2016
Buna ziua,

II puteti transmite o notificare scrisa in care sa ii spuneti ca reziliati contractul de inchiriere pentru neplata chiriei la termenul convenit. Dupa aceea, daca nu elibereaza spatiul, puteti face actiune in instanta pentru evacuarea chiriasului.
Aveti cntract de locatiune incheiat si inregistrat la autoritatea fiscala ?
Aveti prevazut in contratul de locatiune clauze privitoare la reziliere contract,solutionare litigii ?
Daca nu aveti prevazute clauze concrete si situatii pentru care se poate cere rezilierea contractului,daca amiabil nu puteti solutiona,singura varianta ramane actiune in instanta pentru evacuare
Chiar daca nu sunteti in tara,puteti incheia procura in favoarea unei rude,tert,care sa desfasoare demersuri pentru reprezentarea intereselor dv sau puteti incheia direct contract de reprezentare in instanta cu persoana specializata
Trebuie avut in calcul si faptul ca procedura nu este chiar asa usoara, dureaza ceva in instanta si in plus in perioada de iarna decembrie-martie nu se fac evacuari.
Buna ziua,
Va multumesc tare mult pentru raspunsuri si imi cr scuze ca nu am apucat raspune.
Am inteles ca a raspuns intrun final Doamnei de la Agentia imobiliara prin care am inchiriat, spunandu-i ca nu am incercat deloc sa iau legatura cu el (!!!!), ca trebuie sa se mute pentru ca i-am trimis notificare, iar cand a fost intrebat ce face cu atatea facturi si utilitati ce nu au fost platite, a spus ca nu vreau eu sa mai platesc nimic (!!)
Din pacate contractul nu a fost declarat la Financiar (invatatura de minte).
Este totusi posibil sa imi iau cumva banii inapoi de la el ? eventual cu executor, poprire etc?
Si totodata, imi puteti recomanda pe cineva specializat ?
Va multumesc tare mult!
Andreea
andreeapiciorus a scris:


cand a fost intrebat ce face cu atatea facturi si utilitati ce nu au fost platite, a spus ca nu vreau eu sa mai platesc nimic (!!)




Nu se intelege,ati convenit cu chiriasul ca utilitatile sa le achitati dv ?
Puteti sa va recuperati prejudiciul cauzat prin neplata utilitati,daca amiabil nu solutionati,numai prin instanta de judecata

Alte discuții în legătură

Reparatii chirias Danielle313 Danielle313 Stau intr-un bloc de garsoniere si apartamente, numai cu chiriasi. Proprietarul calculeaza la sfarsitul lunii toate cheltuielile si eu platesc chiria si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Cum poate recupera proprietarul de la fostul chirias chiria si contravaloarea facturilor de utilitati si a intretinerii? mihai bogatu mihai bogatu Buna ziua. Anul trecut am inchiriat un apartament cu contract printr-o firma de imobiliare. La momentul inchirierii am primit chiria pe doua luni, din care ... (vezi toată discuția)