avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu a achitat chiria de 2 luni, ce pot face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu a achitat chiria de 2 luni, ce pot face sa il dau afara

Din pacate, ma tot duce cu zaharelul si profita in mare parte pentru ca eu nu mai locuiesc in Romania.
Contractul ar expira in iunie, dar vreau sa il dau afara cat mai repede. Am aflat de la banca acum 2 saptamani faptul ca nu a platit chiria pe Septembrie si Octombrie. Am vorbit cu el, s-a scuzat si a promis ca pana in 12 ale lunii acesteia va achita 600 euro (pe Oct si Nov) si diferenta ce a ramas de la luna Sept dupa ce a achitat gaze lumina etc, facturile de pe perioada cand nu a stat nimeni (care oricum nu au fost achitate!!). Sambata l-am sunat si a spus ca a trimis sora lui din Cipru 400 euro in cont, bani care nu au mai ajuns nici pana acum in contul meu, ci a depus Dumnealui 300 euro luni.
Cand am stabilit acum 2 saptamani sa achite toate restantele pana in 12, i-am spus ca daca nu, il vreau afara pe 20. Acum nu mai dau de el de nicio culoare..
Imi spuneti va rog ce pot face legal? Ca am de gand sa ii trimit o notificare scrisa sau, cum este mai bine?
Cel mai recent răspuns: petre32 , utilizator 10:11, 20 Decembrie 2016
Nu am convenient asta. Se fac deja 3 luni de cand mie nu a mai platit chiria. I-am trimis o notificare scrisa prin care i-am dat termen data de 15 Decembrie, pentru care a semnat si in care era mentionat si faptul ca trebuie achitat tot (intretinerea din Iulie pana in prezent, gazele 360 lei, curentul din Iulie pana in prezent si bineinteles chiria pe Octombrie, Nov si Decembrie pana la data de 15) A semnat de primire, mie tot nu imi raspunde dar cand l-a sunat agenta sa il intrebe daca sa ii caute chirie si l-a intrebat daca mi-a mai platit, a raspuns scurt si sec "Nu, ca Andreea nu vrea sa ii mai platesc" - dar eu nu am mai reusit sa iau legatura cu el din Noiembrie..
Va rog, imi puteti recomanda pe cineva de specialitate care sa se ocupe de acest caz?
Incercati sa luati legatura cu un avocat din orasul dvs. pentru a se ocupa de caz.
verifiicati daca mai are bunuri in imobil si, in cazul in care toate bunurile sunt la locul lor, inclusiv ale dumneavostra, schimbati yala si usa (daca este de lemn, cumparati una metalica care poate fii sparta foarte greu)
smecherul a scris:

verifiicati daca mai are bunuri in imobil si, in cazul in care toate bunurile sunt la locul lor, inclusiv ale dumneavostra, schimbati yala si usa (daca este de lemn, cumparati una metalica care poate fii sparta foarte greu)

:))

Sper ca glumesti!
Pentru ca ceea ce recomanzi tu, este infractiune.

Dar, alegerile ne apartin. Fiecare este liber sa faca ceea ce doreste.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
Quartila, utilizator
O situatie asemanatoare: am permis unui chiras sa foloseasca casa, fara sa plateasca ..chirie 0 lei...a platit doar impozitul, eu fiind in strainatate, acum nu mai vrea sa plece...el schimbat o usa fara acordul meu...ce as putea sa fac
NU avem contract...nimic!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii chirias Danielle313 Danielle313 Stau intr-un bloc de garsoniere si apartamente, numai cu chiriasi. Proprietarul calculeaza la sfarsitul lunii toate cheltuielile si eu platesc chiria si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Cum poate recupera proprietarul de la fostul chirias chiria si contravaloarea facturilor de utilitati si a intretinerii? mihai bogatu mihai bogatu Buna ziua. Anul trecut am inchiriat un apartament cu contract printr-o firma de imobiliare. La momentul inchirierii am primit chiria pe doua luni, din care ... (vezi toată discuția)