avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu chiriașul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu chiriașul

Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul nu a platit facturile la utilitati,din decemrie 20018 energia cu instiintare de debransare. Cu plata chiriei pe februarie si cu celelalte utilitati suma datorata ajunge la 2000 lei. Chiriasul doreste despagubire pe mobila conform facturei de cumparare(2000-2500 )precum ca sa deteriorat( urmeaza sa vad cat de deteriorata este mobila) sau sa-i platesc datoriile si diferenta. As dori sa renunt la contractul de inchiriere. Ce ma sfatuiti si la cine sa apelez?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:51, 21 Februarie 2019
apelati la un avocat. de regula se incearca si adesea se si rezolva printr-o notificare trimisa prin avocat. daca nu se rezolva, atunci se merge in instanta. suma este relativ mica si as merge pe ideea de notificare.
trebuie studiate clauzele contractului, la capitolul reziliere.
mobila poate sa o ia inapoi. l-ati pus dvs sa cumpere? dvs i-ati dat-o nemobilata si tot asa sa o inapoieze
Conractați serviciile unui avocat pentru a-l soma, solicitând rezilierea și plata cheltuielilor.
Cu privire la mobilă, dacă nu aveți nevoie de ea are obligația de a o lua când va fi evacuat.
Mergeți cu contractul la un avocat pentru a vi se stabili in concreto șansele.
Sunt probleme distincte care trebuiesc analizate separat
1-Primordial este contractul de locatiune si efectele acestuia
Conform contract locatiune,locatarul are obligatia sa intretina bunul imobil,sa achite lunar cote intretinere=chiria
2-La intrarea in spatiul cu destinatia de locuinta ati incheiat document predare primire care sa ateste starea apartamentului si a bunurilor existente?
La momentul intrarii in spatiu exista fenomenul de egrasie ?
Egrasia poate apare din mai multe motive
Locatarul a notificat existenta fenomenului de egrasie?
3-Daca la momentul intrarii in imobil nu exista fenomenul de egrasie,locatorul se poate ridica cu pretentii pentru prejudiciile generate de neasigurarea starii apartamentului de catre locatar
Daca la momentul intrarii in apartament exista fenomenul de egrasie,locatarul este unic raspunzator pentru eventualele prejudicii generate la bunurile detinute in apartament
4-Conform contract locatiune locatarul detine obligatia achitarii in termenul asumat contractul intretinere+chirie
Nerespectarea termenelor asumate contractual conduc la rezilerea contractului
Dv in calitate de locator aveti dreptul sa notificati oficial locatarul cu obligatia respectarii clauzelor contractual asumate,respectiv achitarea integrala a datoriior-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. nu stiu cine plateste remedierea egrasiei instalate ... Bratu Marius Bratu Marius Buna ziua. Nu stiu cine plateste remedierea egrasiei instalate in apartamentul inchiriat de un an de zile unor chiriasi. Acest apartament a fost folosit fara ... (vezi toată discuția)
Inchiriere - neplata chirie, reziliere contract Gabri07 Gabri07 Ce fac cand chiriasul nu a achitat chiria 2 luni? I am cerut in scris prin posta si pe email rezilierea contractului si stabilirea predarii apartamentului. Nu ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)