avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Venituri luate in calcul pentru stabilirea pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Venituri luate in calcul pentru stabilirea pensiei de intretinere minor

Buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti daca veniturile obtinute din inchirierea bunurilor imobile se iau in calcul la stabilirea pensiei de intretinere minor? Va multumesc.
marius_cretoiu a scris:

Inseamna ca aici pe forum gasesc solutii contradictorii.

Instanțele dau soluții. Noi, pe forum, exprimăm opinii.
Și dacă se întâmplă ca eu să fi fost de aceeași părere cu instanța/Curtea de apel din cauza dvs., înțeleg că sunteți supărat ...pe mine, pe noi și pe România în general.

o sa intreb si eu daca se poate dovedi ca banii trimisi de mine sunt folositi exclusiv pentru copii ...

Aud mereu asemenea întrebare.
Dacă o aud eu, nu-i bai. Dar dacă o aude instanța, ar fi bine să știți ce mesaj transmiteți dincolo de cuvinte. Tocmai ați „dovedit” că habar n-aveți care sunt nevoile copiilor dvs.
Dacă ați cunoaște cu adevărat nevoile copiilor dvs., atunci:
- fie banii vi s-ar părea prea puțini
- fie ați reuși să dovediți de ce sunt prea mulți în raport cu nevoile copilului.

„Întreținerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere și cu mijloacele celui care urmează a o plăti” (art. 529 alin 1. Cod civil).

Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
romascanu, moderator
Din cat cunosc eu, instantele dau hotarari, nu solutii, hotarari care trebuie respectate, in caz contrar se lasa cu sanctiuni, chiar penale. Si sunt suparat pe justitia romaneasca, deoarece ia decizii contradictorii in cauze similare, asa cum am aratat anterior prin sentinta de la Judecatoria Ramnicu Sarat sau decizia ICCJ si decizia in cazul meu.
Dar nu sunt suparat deoarece platesc pensie de intretinere mai mult decat scrie in lege, caci in afara de pensia de intretinere contribui la viata copiilor mei si cu alte venituri si nu doar materiale, ci si de alta natura.
Sunt hotarat sa apelez la CEDO, deoarece instantele de judecata, desi am depus o multitudine de dovezi / probe (inscrisuri, poze, DVD-uri cu probe audio / video) ca mama copiilor mei nu este tocmai o mama adevarata, ci doar mama naturala, instantele de judecata nu au tinut cont de respectivele probe, mentionand in sentinta ca "doar o parte din ele au putut fi vizionate"...
Dar asa cum am spus, scriind cuvantul "feministele", instantele de judecata pleaca din start de la prezumtia de a se acorda copiii spre ingrijire mamei, aici putem vorbi despre discriminare intre sexe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire norma hrana Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua. Daca salariatul primeste norma de hrana, aceasta se ia in calcul la aplicarea popririi sau se scade din venitul net, poprirea aplicandu-se la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Crisssyb Crisssyb Buna ziua, As dori si eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la un salariat care lucreaza in armata. Din ce stiu eu e 30% din salariu dar cei din ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere. ovidiudtru ovidiudtru Potrivit Codului civil, \"pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe și într-o cotă procentuală din venitul lunar net din salariu. ... (vezi toată discuția)