avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto

Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto tot de aici l-am cumparat,am contract de cump-vanz facut de un notar spaniol ( notarul a fost la puscarie la proprietarul masinii sa semneze) ,acum ma intereseaza sa fac radierea si sa o inmatriculez pe numele meu in Romania , cum pot sa obtin radierea daca el este inchis in puscarie.
Si colac peste pupaza ieri am fost la mare (alicante) si mi sau furat toate actele inclusiv talonul masinii .pot sa obtin alt talon in Romania fara proprietar cu contractul de vanz-cump.va rog ajutati-ma.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pbmice , utilizator 15:26, 13 Octombrie 2009
Documentele care mi sau furat : buletinul de Romania, carnet conducere Romania ,talonul masinii de Romania acestea ar fi cele mai importante acte care as dori sa le recuperez . Deci mai detin doar pasaport , certificat nastere ,cartea masinii ,atat. astept raspuns.
In lipsa contractului de vanzare cumparare si a certificatului de neurmarire fiscala a proprietarului,eforturile dvs sunt zadarnice.
Incercati contactarea notarului din spania care sa puna la indemana copii ale actelor in baza carora a incheiat tranzactia cu proprietarul in situatia juridica speciala a acestuia. Reveniti cu amanunte concrete.
deci va repet ,contractul de vanzare cumparare il am , insa mi sa furat talonul masinii si imi mai lipseste certificatul fiscal , cam asta ar fi tot.
Ok, daca aveti cartea masini si contractul de vanzare cumparare, reveniti in tara refaceti actele furate(buletin permis), incercati sa luati legatura cu o ruda sau cu concubina proprietarului pentru a solicita certificatul de neurmarire fiscala, pentru proprietar, dupa care va prezentati la serviciul de inmatriculari cu dovada de la politia spaniola ca certificatul de inmatriculare a fost furat, eu va sfatuiesc sa mergeti la admin financiara unde are domiciliul proprietarul masini si sa explicati situatia ca acesta se afla in inchisoare in Spania si ca dv. aveti nevoie de certificatul fiscal sa transcrieti masina poate exista o procedura speciala de eliberare a acestuia in aceste cazuri , nu strica sa intrebati .....Sau acea persoana poate imputernici o alta persoana sa scoata acest certificat de la ADmin Financiara in locul lui chiar si pe dv.
demarati formalitatile pentru a va face alte documente. Trebuie sa stiti ca pentru a a obtine un nou certificat de inmatriculare, acesta trebuie dat in Monitorul Oficial ca pierdut, e bine totusi ca aveti cartea de identitate

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,am o nelamurire foarte mare. in primul rand sunt rezident in Spania si am cumparat o masina cu numere de inmatriculare de romania de aici ( putin ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto purchaser purchaser Am pus in vanzare autoturismul meu personal si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez cu viitorul cumparator din momentul in care am cazut de acord si ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)