avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Procedura simplificata: Evaluarea gresita a Propunerii ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Procedura simplificata: Evaluarea gresita a Propunerii Tehnice

Context: Entitate Contractanta (Legea 99), Procedura simplificata, Achizitie de telefoane mobile. In caietul de sarcini se solicita un numar de telefoane albe si negre. Unul din ofertanti a inaintat o propunere tehnica in care a precizat culoarea telefoanelor: gold. In urma evaluarii PT nu s-a observat acest aspect si s-a declarat oferta conforma. Avand pretul cel mai scazut a fost declarat castigator. In acest moment suntem in etapa semnarii contractului.

In urma discutiilor cu operatorul economic s-a constatat evaluarea gresita si faptul ca telefoanele o sa fie aurii (gold), lucru pe care Entitatea Contractanta nu-l doreste.

Va rugam sa ne detaliati care ar fi optiunile pe care le avem in aceasta situatie.
In mod concret se au in vedere urmatoarele:
a) Revenirea asupra evaluartii PT si declararea neconforma in conditiile in care deja aceasta anterior a fost declarata conforma si alegerea ofertantului de pe locul 2. Care sunt prevederile legale in situatia in care se greseste evaluarea PT?
b) Anularea procedurii
c) Gasirea unei modalitati de reglementare a acestei abateri o intelegere cu operatorul prin care partile convin schimbarea culorii , daca si operatorul este de acord.
Cel mai recent răspuns: raglub , utilizator 14:01, 23 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Problema dvs. necesita o analiza mai ampla a dispozitiilor legale aplicabile in materia achizitiilor publice si a documentelor specifice existente in situatia concreta, analiza greu de realizat doar prin perspectiva aspectelor invocate de dvs. Va recomand sa apelati la un avocat (preferabil cu ceva experienta in domeniul achizitiilor publice) pentru consultanta juridica.
Autoritatea se autosesizeza privind evaluarea printr-un raport aprobat de conducatorul acesteia.
Cu acceptul SEAP-lui, pentru a putea sa va dea cativa pasi inapoi, se revine asupra evaluarii PT si se reevalueaza toate ofertele cu informarea operatorilor economici privind aceasta reevaluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare licitatie on line pe alt certificat digital zinates zinates unul dintre participantii inscrisi in SEAP la o licitatie on-line s-a inscris pe alt cert. digital si astfel la lista ofertantilor apare cu alta denumire ... (vezi toată discuția)
Oferta inacceptabila poparaluca poparaluca Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit pana acum. In cadrul unei licitatii prin cerere de oferte un operator economic a depus oferta care se ... (vezi toată discuția)
Anulare procedura mariusion mariusion buna seara, as dori sa stiu daca se poate anula o procedura la crerea de oferta la care sa transmis deja catre operatori economici rezultatul procedurii.se ... (vezi toată discuția)