avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice anulare procedura
Discuție deschisă în Achiziţii publice

anulare procedura

buna seara, as dori sa stiu daca se poate anula o procedura la crerea de oferta la care sa transmis deja catre operatori economici rezultatul procedurii.se dreste anularea cestei proceduri deoarece in momentul evaluarii criteriilor de calificare comisia a stabilit ca un ofertant nu a depus toate actele si a dispus eliminarea acestuia , fara a tine cont de art.77 , prin care ofertantul poate aduce in termen de 72 ore nul pana la 3 documente.

intrebarea 2. daca serviciile care se doresc achizitionate se afla in anexa 2b si valoarea estimata nu depaseste pragurile de publicare in ouje, se pot achizitiona direct de la un furnizor fara a mai face o crere de oferta pe seap?


Va rog sa imi raspundeti urgent daca este posibil.
Va mutumesc.







Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 08:25, 22 Iunie 2010
intrebarea 1. art. 77 din hg nr. 925/2006 este abrogat. din luna iunie 2009 autoritatea este libera sa decida daca mai solicita completarea documentelor (fara a se limita la un nr) sau nu le mai solicita. prin urmare, dvs. ati ales sa nu solicitati completarea ,ceea ce nu reprezinta o incalcare a legislatiei decat in cazul in care ati fi prevazut in documentatia de atribuire faptul ca in caz de neprezentare a unor documente se va solicita completarea acestora intr-un anumit termen.
intrebarea 2. achizitiile prevazute in anexa 2b a caror valoare estimata este sub pragurile de jurnal trebuie realizate prin utilizarea unor proceduri interne care sa promoveze concurenta intre operatori si sa respecte principiile oug 34. asadar, nu aveti dreptul de a atribui direct unui operator, dar nici nu aveti obligatia de a aplica o procedura dintre cele prevazute de oug 34. este suficient sa invitati 2-3 firme sa depuna oferte.
Toata legislatia modificata in materia achizitiilor publice se gaseste la adresa www.anrmap.ro
dar in cazul in care in caietul de sarcinii nu a fost trcuta formula de calcul pentru punctajul financiar , poate fi contestat???/
multumesc pentru raspunsuri
daca ati utilizat criteriul de atribuire "oferta cea mai avantajoasa dpdv economic" si nu ati detaliat factorii de evaluare, nu ati precizat o modalitate de punctare sau un algoritm de calcul, ati incalcat legea si prin urmare puteti fi contestati. pe de alta parte, punctajele pt. pretul se calculeaza potrivit unei formule banale care se poate intui. una peste alta, se poate contesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii ordonanta 34/2006 Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Institutie publica trebuie sa cazeze pe o perioada de mai lunga de timp un grup de persoane.Din cate stiu serviciile de cazare sunt exceptate de ... (vezi toată discuția)
Contractele de prestarii servicii in institutile publice? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Contractele de prestarii servicii se fac pe baza de oferta si licitatie conform carei legi si articol. (vezi toată discuția)
Cerere de oferta servicii in cadrul proiect posdru (partener autoritate publica) carmenbucur carmenbucur Suntem o institutie publica, partenera in cadrul unui proiect Posdru. Trebuiesc achizitionate servicii formare profesionala din anexa 2B in val>30 000 ... (vezi toată discuția)