avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedură succesorală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedură succesorală

Bună ziua ! Dacă fratele meu a decedat in urma cu scurt timp iar acesta are un depozit la banca dar nu are trecuta nici o persoană ca imputernicit pentru a ridica acea sumă se mai poate ca in calitate de frate sa intru in posesia acelei sume de bani? Daca da, care ar fi posibilii pași de urmat? Menționez ca persoana decedată nu a avut soție sau copii astfel eu fiind cea mai apropiata rudă a acestuia.. Vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:41, 20 Noiembrie 2016
Aveti calitate de mostenitor. Va trebui sa dezbateti succesiunea la notar, sa vi se elibereze certificat de mostenitor si in baza acestuia veti putea intra in posesia banilor din contul bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Buna seara dumutaadrianred dumutaadrianred In cazul unei persoane care are un cont deschis la o banca, intervine decesul titularului, si nu este nici o alta persoana care sa fie imputernicita, ce se ... (vezi toată discuția)
Titular cont decedat in 2013- cont inchis in 2015 / extras de cont pentru mostenitor adilaur adilaur In calitatea mea de mostenitor al unei persoane decedate , pot obtine de la o banca un extras de cont pe o perioda mai lunga de , sa spunem 5-6 ani ? Banca a ... (vezi toată discuția)