Bună seara, sunt insarcinata in săptămâna a 18 a si din cea de a 12 săptămâna am avut concediu medical( am trombofilie si iminența de avort). Am avut 21 de zile, dupa am fost cateva zile la muncă si m a durut ovarele deoarece conditiile termice is scăzute la muncă. Mi a dat din nou 14 zile de medical si angajatorul m a anunțat ca in conditiile acestea el angajeaza pe altcineva si ma da afara. Desi i am zis ca din cate stiu nu are cum ea a zis ca se poate, face ce vrea. Menționez ca munca mea nu este atât de grea* lucrez la un shorowm doar temperaturile sunt scăzute, uneori e mai frig acolo decat afară. Firma are ca sediu localitatea bucuresti, eu fiind din altă localitate si punctul de lucru e aici. Întrebarea mea este e legal sa ma dea afară , azi mi a fost rău dupa discutia cu sefa.
Va pot concedia numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Codul Muncii prevede la art.60 :
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Daca nu ati instiintat in scris angajatorul ca sunteti insarcinata , atunci acesa va poate concedia.
Am anunțat in scris, am ca si dovadă faxul care l am trimis atunci ( in săptămâna 7 de sarcina) si am atasat atunci si adeverința de la medicul de familie.
Întrebare
Semiluna96
Bună seara! Am și eu o întrebare... Ce se întâmplă dacă nu am fost la muncă timp de aproximativ 3 săptămâni? Sunt însărcinată, de azi am intrat ... (vezi toată discuția)