avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor

io am lucrat din luna martie 2008 pana in prezent ,,iar pe anul 2008 nu am primit concencediu deloc ....seful meu mia spus ca nu mai am dreptul la concediu pe anul 2008 este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Iura Adrian , utilizator 19:20, 31 August 2009
Iata ce spune Codul muncii:
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
deci pot primi bani de concediu?daca din ziua de azi nu mai lucrez ?daca da cum fac ?
multumesc anticipat
Noi aveam 21 de zile / an de concediu. Si anul trecut mi-am luat 4 saptamani, adica 20 de zile. La fel si acum 2 ani...Deci ramanea cate o zi / an...si le-am luat pe amandoua anul asta...inainte de prenatal. Nu cred ca e legal sa nu-ti dea.
Conform Codului Municii:
-art. 139 alin. 1-dreptul la concediul de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor
-alin. 2-dreptul la concediul de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni,renuntari sau limitari
art.141-alin. 1-concediul de odihna se efectueaza in fiecare an
-alin. 2-prin exceptie de la prevederile alin. 1,efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sa in cazurile prevazute de contractul colectiv de munca.
-alin. 3-angajatorul este obligat sa acorde concediu,pana la sfarsitul anului urmator,tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
deci cum fac sami primesc bani de pe concediu unde il reclam ?el mia spus ca nu am dreptul deoarece a trecut anul 2008

Alte discuții în legătură

Concediu odihna compensat daca a avut concediu medical gia382000 gia382000 Premise: 1. La plecarea din societate se acorda concediul de odihna neefectuat cuvenit pina la ziua lichidarii. 2. Concediul de odihna neefectuat pina la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat elam elam Buna ziua! As dori si eu o lamurire daca se poate: un salariat are concediul de odihna pe anul 2008, respectiv o restanta de 8 zile si pe 2009, respectiv 21 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna leila-sema leila-sema Buna ziua, Am o intrebare: colegii mei nu vor sa-si ia concediul de odihna aferent anului 2010, vor banii.Mentionez ca beneficiaza de tichete de masa si nu ... (vezi toată discuția)