avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de odihna

Buna ziua,

Am o intrebare: colegii mei nu vor sa-si ia concediul de odihna aferent anului 2010, vor banii.Mentionez ca beneficiaza de tichete de masa si nu se dau prime de concedii.
Eu stiu ca acordarea co este obligatorie, dar daca angajatul refuza?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 10:53, 7 Octombrie 2010
Codul Muncii prevede urmatoarele:

Art. 139
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Art. 141
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu razvan1001 razvan1001 daca nu am lut concediu de odihna pe anul trecut patronul este obligat sa mi.l plateasca? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat elam elam Buna ziua! As dori si eu o lamurire daca se poate: un salariat are concediul de odihna pe anul 2008, respectiv o restanta de 8 zile si pe 2009, respectiv 21 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna! OvidiuSilviu OvidiuSilviu Pe perioada determinata de 3 luni,ca angajat ,avem dreptul la concediul de odihna? Va multumesc! (vezi toată discuția)