avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... certificarea conformitatii unei copii xerox ilizibile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

certificarea conformitatii unei copii xerox ilizibile

Salut.Cu tot respectul ,va adresez si eu mai multe intrebari;1-Certificarea conformitatii a unei copii xerox,indescifrabila ,folosita in instanta ca proba ,semnata si certificata si de aparator si tot de acesta depusa,cu scopul si intentia clara de a obtine o sentinta favorabila,fapt ce s-a si intamplat la instanta pe fond.In momentul de fata,fiind in faza de apel,cerandu-se refacerea probelor ,si solicitat actul original de catre instanta ,intervenienta care a folosit aceasta copie certificata pentru conformitate atat de ea cat si de aparator ,sustin la acest moment ca nu detin actul original,nu mai exista actul...Aparatorul angajat,cum a certificat acea copie ordinara,fara sa vada actul original,deoarece acel act original nu l-a vazut nimeni.Intrebare; 1 -Se fac vinovati de fals sub semnatura privata si uz de fals,atat partea cat si aparatorul acesteia,mai ales ca a si obtinut sentinta favorabila,consecinta juridica fiind produsa? 2-Aparatorul reclamantei deschide o actiune in instanta civila,obiect revendicare mobiliara,reclamanta fiind posesoare bunului in baza unui contract de inchiriere,incheiat intre o SC Insolventa cu un administrator judiciar,in contractul de inchiriere nefiind facuta mentiunea ,,in insolventa" si totodata nesemnat/avizat de catre adm. judiciar.Contractul de inchiriere neavand data certa,si deja expirat la data introducerii actiunii,iar cererea deschiderii actiunii ,nefiind mentionat faptul ca SC reclamanta,este insolventa. .Acelasi aparator depune o cerere precizatoare a reclamantei reprezentata de adm X ,desi la acea data adm X nu mai avea calitate procesuala,instanta nefiind informata si nici documente depuse in acest sens.Intrebare;2- Se face vinovat de vreo ilegalitate aparatorul in cauza? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 20:22, 22 Noiembrie 2016
Buna seara,
Dupa cum v-am mai raspuns cand ati pus intrebarea, fara sa vede3m actele e greu sa va dam un sfat.
Va sfatuim sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele.
Atentie, daca inscrierea in fals se dovedeste calomnioasa atunci cei impotriva carora ati intreprins demersurile se poat intoarce impotriva dumneavoastra pentru Art. 268 cod penal
Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Asa caaaaaaaaaaaaaaa ......................
Multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra,desi nu acestea ma interesau.Intotdeauna am tratat cu respect si multa seriozitate sfaturile si raspunsurile dumneavoastra,si mi-au fost benefice.Nu as indrazni sa calomniez sau sa incerc sa ,,ticluiesc" probe nereale impotriva cuiva,atata timp cat eu doresc doar dreptatea si adevarul.Imi argumentez sustinerile tocmai pe inscrisurile depuse de dumnealor.Daca o copie indescifrabila dupa o factura presupusa originala,semnata pentru conformitate cu originalul si de aparator,desi acesta nu a vazut factura in original,dovada ca acum in apel.la care au fost date deja doua termene de prezentare a originalului,si respectabilul aparator isi intreba clientul daca stie de acea factura,acesta sustinand ca nu o mai are demult,care aceasta in mod firesc si legal,ar trebui sa se afle in contabilitate.Mai mult,cand a semnat pentru conformitate ,cum a stiut ca e conforma la acel moment,daca abia acum isi intreaba clientul unde este si daca exista acea factura???OP depuse ca probe ,care au dorit dumnealor sa dovedeasca efectuarea platii acelei facturi,indica de fapt o alta factura,datata diferit.Atentie !!Cu tot respectul cuvenit dumneavoastra,cand instanta de apel insista ca dumnealor sa prezinte factura X in original,factura depusa ca proba ce dovedea proprietatea bunului revendicat,aparatorul intreba daca poate prezenta o alta factura ,cea indicata de OP depuse.Instanta persifland aparatorul si repetand acestuia ca doreste prezentarea facturii originale depusa ca proba la dosar.Nu este oare evident,ca daca exista factura cu pricina,o inaintau instantei ,fara atatea balbe si venind de fiecare data cu aceeasi copie ordinara din care nu se intelege mai nimic??Certificarea conformitatii copiei facturii este trecuta si semnata si de proprietar si de aparator,desi repet,factura originala nu exista! Credeti ca cineva ar indrazni sa denunte calomnios sau sa ticluiasca probe false impotriva unui avocat respectabil?Sincer imi pare rau,daca aceasta impresie v-ati facut,in ce priveste subiectul abordat si intrebarile adresate de mine.Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere apel in civil mary6 mary6 Buna dimineata.Cu deosebit respect,va supun atentiei un mic rezumat al spetei mele;o actiune in revendicare bun mobil(utilaj agricol),deschisa de catre ... (vezi toată discuția)
Coformitatea pe copie xerox neexistand actul autentic mary6 mary6 Buna ziua.Am si eu mai multe intrebari,iar daca nu va rapesc prea mult timp,va rog frumos sa-mi raspunde-ti si mie.1-o copie xerox dupa un document,conformata ... (vezi toată discuția)
Fals sau nu? miha13 miha13 Buna ziua! Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i ... (vezi toată discuția)