avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz de malpraxis?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz de malpraxis?

Buna ziua. Cu aproape 8 ani in urma am nascut o fetita la o clinica privata din Brasov. Sarcina a fost urmarita permanent, pe toata durata sarcinii de catre un medic ginecolog de la acea clinica atat la cabinetul privat al medicului cat si la cabinetul clinicii. Nu mi s-a spus ca sunt probleme cu sarcina sau cu fatul. La inceput a fost sarcina gemelara dar in primele saptamanii unul din feti s-a oprit in evolutie.
La intrebarea mea, daca fatul ramas poate fi afectat, d-na doctor a spus ca nu, ca a fost absorbit de catre organism . La nastere, care a fost prin cezariana, fetita a luat nota 10 desi fontanela era fr mare 10×10cm , perimetrul cranian marit la 37cm si fontanela bomba, ca si cum o masa voluminoasa facea presiune. Au incercat sa ne externeze, fara sa ne dea prea multe detalii, incercand sa ascunda ca fetita s-a nascut cu o malformatie, ca are un hematom care trebuia de urgenta drenat etc. Au trecut de atunci aproape 8 ani, fetita traieste, merge la scoala dar in acesti ani a suferit mai multe operatii de incepand cu varsta de cateva zile, face recuperare specializata contracost aproape zilnic inclusiv in weekend de la varsta de 6 luni: kinetoterapie,hidrokinetoterapie, ergoterapie. Am pastrat toate documentele, analizele si ecografiile din timpul sarcinii, inclusiv CD-ul cu eografia morfofetala, analizele, scrisorile medicale din spitalele unde am operat fetita, rapoarte medicale si certificate medicale. Fetita a ramas cu sechele:hidrocefalie opetata cu sunt, hemipareza pe partea dreapta, nistagmus si hipermetropie dupa operatia de chist arahnoid de fosa din ventricolul patru, de la varsta de 3 ani. Dupa mai mult de 7 ani, se mai poate da medicul, respectiv clinica in judecata pentru malpraxis sau ce se mai poate face in aceasta situatie? Multumesc anticipat.



Alte discuții în legătură

Plangere mpotriva dr. ginecolog vacanta2010 vacanta2010 Dr. care m-a urmarit toata sarcina si in ecografii mi-a spus ca copilul este sanatos. Daca eu imi dadeam seama din timp ca ma trateaza cu superficialitate imi ... (vezi toată discuția)
Cercetare medic - neglijenta in serviciu si vatamare corporala?! adi2007 adi2007 Buna ziua In fapt este vorba despre o sarcina urmarita ecografic 2D, 3D (5 ecografii), ginecologic si asistarea nasterii de catre acelasi medic, inca de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - malpraxis medical Ramona rbd Ramona rbd În 26 februarie 2016 am născut o fetiță de 2300gr, 46 cm, nota 9/10. La un an mi sa spus că are microcranie in urma analizelor de la o clinica din Cluj. ... (vezi toată discuția)