avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Buna ziua si bine v-am gasit ! In anul 2013 am castigat in instanta recuperarea taxei de poluare prin hotarare definitiva. In anul 2014 am angajat un executor judecatoresc pentru a-mi recupera debitul. In anul 2015 ANAF a facut conestatie la executare dar Tribunalul Constanta a RESPINS contestatia cu drept de apel. ANAF a facut apel invocand ca debitul principal, dobanda aferenta, cheltuielile de judecata si de executare silita mi se vor restitui esalonat in timp de 5 ani. Eu am cerut sa se respinga apelul deoarece conform rapoartelor de la CEDO si a CJUE cazul CIUP, esalonarea este NECOMUNITARA si trebuie sa mi se restituie intr-o singura transa. Instanta a RESPINS APELUL promovat de catre ANAF prin hotarare definitiva. Eu, prin executorul judecatoresc am reluat demerdusile de executare silita. S-a trimis la ANAF o comunicare cum ca sunt obligati ca in termen de o zi ( termen stabilit de catre executorul judecatoresc ) sa imi restituie suma. ANAF a refuzat sa dea un raspuns la comunicare. Dupa expirarea termenului legat, executoarea a facut demersurile pentru a pune poprire pe conturile TREZORERIEI. ANAF a facut iar contestatie la executare. Intrebarea mea este : este legal sa faca de doua ori contestatie la executare ? mi se incalca drepturile ? eu ma simt sfidat si jugnit de catre ANAF deoarece au spus ca nu au proceduri pentru a returna taxa auto intr-o singura transa si alt motiv spun ei ca nu au fonduri alocate pentru asa ceva. Tot cei de la ANAF au spus ca sunt " un caz special ". Am facut si eu o cerere adresata directorului ANAF, cu toata documentatia necesara in care am spus ca imi vreau banii inapoi. Nu am primit niciun raspuns. Ce ma sfatuiti ? vreau sa se faca cineva raspunzator pentru asta, nu institutia ci persoane, vreau sa iau pe cineva de urechi. Va multumesc si astept pareri.
Cat timp au facut numai contestatie la executare si nu au obtinut suspendarea executarii, executarea continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unui alt dosar de executare silită,la un alt executor ... ghita_28 ghita_28 Deschiderea unui alt dosar de executare silită,la un alt executor după ce a fost respinsă o Incuvintare executare silită, ce a rămas definitiva prin ... (vezi toată discuția)
Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea in executare a unei hotarari nelegalizate executorie de drept? tucalan tucalan Buna ziua, Am o hotarare executorie de drept,prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani. Vreau sa apelez la executorul judecatoresc.Avand ... (vezi toată discuția)
Executat silit pentru o datorie care nu imi apartine radudorin radudorin mi-a fost blocat contul de o executoare deoarece,spune dansa,in2005 am facut credit la brd.am contactat-o tel.si i-am comunicat ca nu am lucrat in perioada ... (vezi toată discuția)