avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie proces verbal de contraventie

Buna ziua,
Va roga sa ma ajutati si pe mine cu un model de contestatie a p-v de contraventie intocmit de politia comunitara. M-ar ajuta un link sau macar pasii care trebuie sa-i urmez in intocmirea contestatiei.
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 17:45, 2 Septembrie 2009
Potrivit art. 13, alin. (1) din O.G. nr. 2/2001, aplicarea unei sanctiuni se poate face in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei, in caz contrar intervenind prescriptia aplicarii sanctiunii.

Termenul de o luna curge de la data aplicarii sanctiunii. In cazul dvs., procesul verbal a fost incheiat in 10.08.2009 (atunci a fost aplicata sanctiunea) si v-a fost comunicat in 27.08.2009, deci termenul de o luna a fost respectat.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Va multumesc mult de tot pentru promptitudine! M-ati ajutat foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 de zile alexandra_marta alexandra_marta Am primit astazi (stampila postei este din data de 23.09.2009, iar pe scrisoarea in sine in partea superioara, sub serie si numar este trecuta data de ... (vezi toată discuția)
Somatie din partea directiei generale de impozite si taxe locale pt. un pv de la politia rutiera mariusft mariusft Buna ziua, Astazi am primit o somatie de plata din partea MF pentru o amenda primita in 04.06.2008 pentru depasirea limitei de viteze in orasul Brasov, la ... (vezi toată discuția)
Comunicare prin afiºare a unui proces verbal de contravenþie merriva merriva Buna ziua, Am o problema legata de comunicarea unei contraventii, stationare in zona interzisa, soldata cu ridicarea autoturismului. Politia Locala S6 a ... (vezi toată discuția)