avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reprezentarea primarului in justitie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reprezentarea primarului in justitie

Am inteles ca primarul este reprezentantul legal in justitie.
Intrebarea mea este, daca Consiliul local trebuie sa emita o Hotarare prin care se ATESTA CALITATEA de reprezentant in justitie a primarului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:32, 26 Noiembrie 2016
Legea 215/2001 a Administratiei publice locale, Art. 21 (2), prevede: "În justiţie, unităţile administrativ-teritoriale sunt reprezentate, după caz, de primar sau de preşedintele consiliului judeţean. "

Pe cale de consecinta, primarul este reprezentantul de drept, in justitie, al comunei / orasului / municipiului, reprezentantul legal al judetului fiind presedintele Consiliului judetean.

In aceste conditii, nu este nevoie de nici o hotarare a Consiliului local in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caliatate procesuala primaria, consiliul local, consiliul judetean MARIKO9 MARIKO9 As vrea sa lamurim cateva aspecte: 1. intr-un litigiu cu primaria chem in judecata primarul in calitate de repreyentant al primariei sau primaria x prin ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aricici aricici In cazul unei decizii a unui Primar , decizie de sanctionare a unui functionar public din subordine, in contestatia pe care acest functionar o depune la ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in justitie nelufloca nelufloca Conform legii 215/2001 primarul unei comune este reprezentantul UAT in justitie. Intrebare: Primarul poate reprezenta UAT in procese civile si poate sa ... (vezi toată discuția)