avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 61/1991 si galagia copiilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 61/1991 si galagia copiilor

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt reglementarile legale prind legea 61/1991 art. 3, alin. 26 (programul de liniste) privind 2 copii de 2 ani jumatate si 1 an. In sesul ca fiind mici mai plang, alearga si in programul de liniste si am un vecin care imi ciocane la usa la 7:30 dimineata ca nu respect programul de liniste. Problema e ca s-au speriat copii si chiar nu am cum sa ii fac sa inteleaga sa nu planga.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:33, 30 Noiembrie 2016
Copiii dorm de regula dimineata si nu se tezesc de obicei in zori. Dar sigur ca pot fi si exceptii. Nu numai penyru a nu deranja vecinii, dar si pentru liniste in familia dumneavoastra, pentru cresterea normala, sanatoasa a copiilor, este bine ca parintii sa fie mereu aproape de copii, sa le creeze un mediu familiar normal in care copiii sa nu planga, ori sa planga cat mai putin. Luati-i in brate, vorbiti-le si nu vor mai plange.
Pentru zgomot puteti sa imbunatatiti apartamentul cu elemente izolatoare, impotriva zgomotului: parchet, covoare....
Legea nu se refera la plansul copiilor care este o pornire naturala si necontrolabila adeseori, ci la actele deliberate ale unor persoane care ignora cu buna stiinta si, as zice, cu rea-credinta binele celorlalti.
Toata lumea, pornind de la @adriantot si de la mine, pana la politistul de proximitate care poate s-ar incumeta sa dea curs vreunei reclamatii a vecinului v-ar sfatui sa incercati sa corectati pornirea naturala a copiilor catre plans, adica sa inlaturati sursa raului. Dar oricare dintre noi stim ca, la o adica, nu te pui cu ala micu' in materie de deranj acustic, ca n-ai cum. Aceasta arma biologica a lui, de a arunca decibelii peste tot ce-l inconjoara o foloseste cand vrea sa se apere.
Vedeti ce nu le convine copiilor :worthy:
Ar trebui sa existe hotarare de consiliu local prin care sunt reglementate orele de liniste. La noi in oras acestea sunt 22.00-08.00 si 13.00-14.00.
Pai exista lege, ce mai trebuie HCL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste ContSters458855 ContSters458855 Buna ziua! Vad ca multe persoane au probleme cu efectuarea renovarilor. La mine problema este alta. Eu am 4 copii care deranjeaza vecinii ce locuiesc sub noi. ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii locatarilor / intimitatea apartamentelor de la parter 2591Daniel 2591Daniel Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament situat intr-un bloc cu 12 apartamente. Blocul are curte proprie, gradina cu spatii verzi si acces pietonal (fara ... (vezi toată discuția)
Atelier deschis la etajul 3 anthynidiany anthynidiany Acum mai bine de 3 ani vecinul de deasupra mea a început să aibă anumite perioade în fiecare an în care face un zgomot insuportabil. Dărâmă pereţii, ... (vezi toată discuția)