avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instructiuni proprii de ssm pompier
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instructiuni proprii de ssm pompier

Va rog sa ma ajutati cu IPSSM pentru serviciul privat pentru situatii de urgenta(mecanic utilaj, servand, cond autospeciala). Se desfasoara doua activitati: La remiza (intretinere mijlioace tehnice si control de rond) și In timpul interventiilor si exercitiilor..
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:09, 13 Martie 2021
Instructiunile proprii ssm se intocmesc de catre angajator in baza materialului intocmit pentru evaluarea riscurilor profesionale existente la locurile de munca/ posturile de lucru, pentru meseriile si activitatile desfasurate.
In plus, ca serviciu privat de interventie in situatii de urgenta, puteti desfasura activitati pe baza de contract de prestari servicii la mai multi angajatori, fiecare firma putand inregistra riscuri profesionale specifice.
Orice model/ instructiune ssm deja intocmita pentru un alt serviciu privat este incomplet/ neadaptat la cerintele serviciului dvs., chiar riscant, in conditiile in care modul de interventie la incendiu poate fi diferit pentru fiecare caz in parte.
Puteti apela la o firma autorizata pentru prestarea de servicii in domeniul ssm si/ sau psi-su, inclusiv pentru evaluarea riscurilor profesionale si intocmirea de instructiuni proprii.
Orice alta abordare este riscanta in conditiile in care utilizarea de instructiuni proprii copiate poate duce la producerea unor evenimente nedorite soldate cu victime umane si/ sau pierderi materiale, caz in care se va pune problema inregistrarii unor infractiuni pedepsite de codul penal.
Multumesc pentru raspuns.
Daca aveti un MODEL (IPSSM - SPSU sau IPSSM - pompier) si puteti sa-l postati/trimiteti v-as fi recunoscator.
DORESC SI EU O INSTRUCTIUNE PENTRU SERVANT POMPIER FIRMA ARE PROPRIUL SAU SERVICIU DE POMPIER
Nu mai postati in discutii vechi, deschise cu mult timp in urma sau macar cititi cu atentie ce s-a scris anterior.
Este valabil in continuare mesajul meu din 28.11.2016

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu privat psi alex_rb alex_rb Buna ziua, M-ar interesa sa stiu ce act normativ reglementeaza obligativitatea constituirii unui serviciu extern pentru SU (mai exact, ce categorii de ... (vezi toată discuția)
Instrucțiuni periodice ssm GabsStoica GabsStoica Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și sunt la început de drum ca și inspector pe SSM. Cred că îmi va lua mult timp să invăț ținând cont ... (vezi toată discuția)
Fisa/fisele de identificare a factorilor de risc profesional mano0911 mano0911 Buna ziua, Cui revine responsabilitatea completarii fiselor de identificare a factorilor de risc profesional? Eu ca manager de echipa am vreo ... (vezi toată discuția)