avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare chirie!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare chirie!

Buna ziua !

Va rog sa ma ajutati intr-o problema!
Firma mea a fost declarata inactiva de fisc!
In acelasi timp am un contract de inchiriere pe rol .
Mai precis nu stiu cum sa incasez chiria de la locatar deorece sunt in situatia incredibila sa nu mai pot emite facturi.
Se poate rezolva situatia cumva sau raman cu chiria neincasata?

multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 16:53, 3 Septembrie 2009
Daca aveti activitate trebuie sa va reactivati.Intrati pe site-ul m.finante si vedeti conditiile.Nu puteti incasa nimic cat sunteti inactiv,in plus facturile emise de dvs. nu pot fi inregistrate de partener, sunt considerate nule si chelt. nedeductibila.
Daca am de plata rate si nu am bani sa imprumut firma pierd bunul?

multumesc
Probabil ati fost declarat inactiv deoarece nu ati depus declaratiile lunare, trimestriale ( depinde cum v-ati intregistrat in vectorul fiscal) la doau termene consecutive.
Declararea contribuabililor inactivi se face incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Listei contribuabililor declarati inactivi.
Lunar, in termen de 15 zile de la expirarea termenului legal de depunere a declaratiilor, organul fiscal face o lista a contribuabililor care nu si-au indeplinit obligatiile declarative si va trimite si notificari acestora. Daca nici in 15 zile de la primirea notificarii acestia nu vor depune declaratiile, organul fiscal va intocmi lista contribuabililor care vor fi declarati inactivi.
La publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Listei contribuabililor declarati inactivi, cu aceeasi data se anuleaza, din oficiu, inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile cuprinse in lista.
Pentru a va reactiva, mergeti la Administratia financiara, la fisa platitorului, vedeti ce declaratii va lipsesc si depuneti-le impreuna cu o cerere prin care cereti reactivarea.
De obicei reactivarea se face cu 5 ale lunii urmatoare reglementarii situatiei.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuabil inactiv vedea vedea Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu ordinul ANAF 819/2008 , privind declararea contribuabililor inactivi , daca nu depun la doua termene ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva CLAUDYA_OZ CLAUDYA_OZ Am o probleme foarte grava la care as dori daca se poate un ajutor. Societatea mea, a fost declarata inactiva in anul 2006 ( mai precis in decembrie 2006) fara ... (vezi toată discuția)
Procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva eliasav eliasav Care este procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva? Dupa ce o firma declarata inactiva conform Ordinului ANAf nr 819/2008 mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)