avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata cass pentru venituri inregistrate din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata cass pentru venituri inregistrate din chirii

buna ziua. eu locuiesc si lucrez in italia de 6 ani, unde evident imi platesc la zi toate taxele si asigurarile. dat fiind ca am un apartament in bucuresti, pe care vreau sa-l inchiriez, din 2017 se plateste cass pentru venitul obtinut din chirie, chiar daca eu sunt rezidenta in italia si imi platesc aici toate contributiile (sociale, sanatate, etc)? multumesc.
Pentru veniturile din chirii se datoreaza CASS si acum. Pentru a nu plati trebuie sa faceti dovada ca platiti acolo.
multumesc de raspuns. stiu ca cass se plateste si acum, dar daca fac dovada ca platesc acolo nu mai trebuie sa platesc si in romania. am citit insa pe un site pe net ca asta era in 2016 si ca din 2017, chiar daca fac dovada ca platesc in strainatate, trebuie sa platesc si in romania. e adevarat?
multumesc de raspuns, scuzati-ma pentru insistenta. repet intrebarea: stiu ca cass se plateste si acum, dar in 2016 se punea problema ca daca fac dovada ca platesc acolo nu mai trebuie sa platesc si in romania. am citit insa pe un site pe net ca din 2017 s-ar schimba lucrurile, chiar daca fac dovada ca platesc in strainatate, trebuie sa platesc si in romania. e adevarat?
Si in 2017 e la fel ca in 2016: nu platiti in Romania daca o faceti in Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pt. venituri din chirii in cazul salariatilor din ue Popa Dorina Popa Dorina In cazul in care persoana ce are venituri din cedare folosinta de bunuri , si este rezidenta in Italia , are obligatia de a plati cass , tinand cont de faptul ... (vezi toată discuția)
E declaratia unica necesara pentru un cetatean roman cu domiciliul in strainatate care se identifica cu pasaport ? madanic32 madanic32 Buna ziua, Sunt stabilita in US de 12 ani. Buletin nu mai am pentru ca l-am inlocuit conform regulii cu pasaport de cetatean cu domiciliul in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Lucrez in italia ca si dipendente - unde si ce trebuie sa platesc? stefovy stefovy Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: - pana in sept 2015 am locuit in Bucuresti si lucrat doar in Ro ca si angajat al unei multinationale - ... (vezi toată discuția)