Eduard Iulian a scris:
Eu nu contest nimic, doar ca m-am pomenit executat silit si cu poprire pe contul de salariu pt o datorie inexistenta!
A fost un credit ce a fost achitat integral prin refinantare de la o alta banca, iar acum, dupa 5 ani ma trezesc cu asta....am fost la banca si mi-au spus ca am un cont activ la ei iar eu credeam ca s-au inchis in momentul virarii datoriei.
Nu mi-au dat, si nici eu nu am cerut, pt ca nu am stiut, nici o decizie de inchidere a conturilor.
Daca e asa, prin absurd admit asta, de ce nu m-au contactat atatia ani?
Situatia e destul de simpla , refinantarea a stins datoria dar conturile au ramas deschise , care au acumulat datorii ( gestionare cont , raportari , etc ) !Valoarea , asa de mare , a datoriei se va regasi in documentele de executare ( probabil 4-500 lei pentru banca , restul fiind a executorului ) dar vina , din pacate , e a dvs ...
Acum , conteaza foarte mult anumite detalii :
1. Cand a cedat banca drepturile litigioase ? ( In cazul in care banca nu a cedat drepturile litigioase ,si banca a solicitat executarea , cazul e un pic mai dificil ... )
2. Daca in aceasta perioada de 5 ani , dvs ati facut vreo plata catre banca respectiva .
3. Sa nu fi trecut mai mult de 15 zile de la data la care dvs ati luat cunostinta de hatararea respectiva ( notificare personala ,notificarea angajatorului , etc )