avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate privata

Un teren este ingradit doar pe 3 parti, o parte fiind deschisa total si nu exista nici o inscriptie cum ca ar fi proprietate privata.Pe acest teren exista 3 caini foarte slabi, fara apa si mancare, legati in lant.Asociatia de Protectia animalelor are dreptul sa intre si sa-i hraneasca sau incalca dreptul la proprietate privata?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:03, 2 Decembrie 2016
Daca pe terenul respectiv nu exista o locuinta care sa constituie domiciliul cuiva si daca terenul nu este imprejmuit in acceptiunea legii penale, atunci nu se savarseste o infractiune.

Pentru mai multe informatii cititi Legea 205 din 26 mai 2004 (R) privind protecţia animalelor.

Ideal este sa rezolvati problema pe termen lung si nu de pe o zi pe alta.

Extras din lege:
Articolul 30
(1) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerul Afacerilor Interne, prin organele abilitate, în colaborare cu reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a animalelor, monitorizează aplicarea prezentei legi.

(2) Pentru îndeplinirea prevederilor prezenţei legi, persoanele împuternicite, potrivit atribuţiilor de serviciu, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al Ministerului Afacerilor Interne au acces în clădiri, adăposturi şi alte locuri unde sunt ţinute animalele, precum şi dreptul de a solicita orice informaţie şi documente necesare controlului şi de a preleva probe pentru cercetări şi analize de laborator.

(3) În situaţia în care locul unde sunt ţinute animalele se află la domiciliul sau reşedinţa deţinătorilor de animale, accesul persoanelor prevăzute la alin. (2) în acest spaţiu se face cu acordul deţinătorului. În lipsa acordului, deţinătorul de animale are obligaţia de a face dovada respectării dispoziţiilor art. 5.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia animalelor rocky2009 rocky2009 Buna seara, am o rugaminte mare, un vecin mi-a omorat cainele. Pana am ajuns eu acasa l-a omorat si la si dus ( nu stiu unde), dar in acelasi timp a ... (vezi toată discuția)
Pensiune pisici - conditii de infiintare Luciana21 Luciana21 As vrea sa va intreb daca stie cineva de ce acte/autorizatii am nevoie pt a deschide o pensiune pt pisici...locuiesc la casa...cred ca ar trebui ceva si din ... (vezi toată discuția)
Legarea unui catel in lesa valcris valcris Buna ziua. Exista vreo lege care sa-mi interzica sa leg un catel in lesa pe timpul zilei ? Avem un catel la firma unde lucrez si vrem sa-l legam in lesa de un ... (vezi toată discuția)