avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumparare de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumparare de vechime

Buna ziua.Am o vechime in munca de 8 ani,datorita faptului ca m-am dedicat cresterii copiilor la vremea respectiva iar acum de curand am aflat ca poate fi cumparata vechime.V-as ruga frumos sa-mi spuneti cum as putea proceda pentru a cumpara vechime pina la 15 ani de munca cat este minimul obligatoriu?Cat ar fi suma pe luna?Va multumesc anticipat.O zi minunata sa aveti
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 2 Decembrie 2016
Potrivit Legii nr.186/2016, in prezent, se poate completa stagiu de cotizare doar pentru perioada 2011 - 2016.

Asadar, Legea permite completarea stagiului de cotizare la pensie numai pentru ultimii 5 ani in urma , calculati de la data încheierii contractului de asigurare socială.

Contractul se încheie între persoana interesată de plata retroactivă a contribuției și casa teritorială de pensii de la domiciliul/reședința acesteia. Totodată, actul poate fi încheiat și de un mandatar desemnat prin procură specială. Într-un comunicat de presă de astăzi al Casei Naționale de Pensii Publice este precizat că, în afară de contract (ce se completează la casa de pensii teritorială), solicitanții mai au nevoie de:
- actul de identitate (plus cel al mandatarului, dacă este cazul) - original și copie;
- procura specială autentificată în condițiile legii, în cazul încheierii contractului prin mandatar;
- o declarație pe propria răspundere (se completează la sediul casei teritoriale de pensii).
www.avocatnet.ro/content/art...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare stagiu cotizare din urma Alexutu123 Alexutu123 ce documente trebuie depuse pentru a cumpara stagiu de cotizare aferent pensiei, pentru perioade anterioare? (vezi toată discuția)
Cotizare pentru cumparare vechime costel01 costel01 Buna ziua.As dori sa imi completez vechimea cu inca 5 ani si am inteles ca trebuie sa cotizez lunar pentru acest lucru.V-as ruga frumos sa-mi spuneti ce suma ... (vezi toată discuția)
Plata pentru cumpărare vechime Constantin1958 Constantin1958 Vreau sa cumpăr un an vechime pentru sa ies la pensie (vezi toată discuția)