avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, copii din doua casatorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, copii din doua casatorii

Buna ziua,
Acum 4 saptamani a decedat tatal meu. Ca mostenitori am ramas eu,mama si fiica lui din alta casatorie. Sora mea deja a venit sa faca scandal ca isi vrea partea. Dupa tata nu a ramas decat un apartament si un credit fara asigurare.
As vrea sa stiu ce cota parte are fiecare din noi, in conditiile in care casa era a tatalui meu , inainte de casatoria cu mama dar au fost 30 ani casatoriti.
Sora mea nu vrea sa platrsca partea ei la credit si nu vrea sa plateasca nici cota parte pentru efectuarea succesiunii, spunand ca ea nu a beneficiat de banii din credit.
Eu m-am ocupat de inmormantarea tatalui cu toate cheltuielile, cu spitalele inintea decesului si a fost ingropat la locul de veci care ne apartine mie si sotului meu.
Eu vreau sa se faca totul legal, dar sora mea ameninta cu avocati ca sa nu plateasca ce trebuie. Scopul meu este doar sa nu ramana mama mea in strada.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 10:36, 9 Decembrie 2016
Buna ziua,
Revin deoarece, am mai aflat anumite lucruri care as vrea sa stiu cat de mult conteaza la succesiune.
In momentul in care s-au casatorit parintii mei, tata avea rata la casa, iar acea rata s-a incheiat in timpul casatoriei cu mama. Avem acte doveditoare, chitante, incheierea ipotecii si tot ce e nevoie pentru a demonsta acest lucru. Are vreo importanta ca s-a platit toata suma dupa ce s-au casatorit?
Multumesc anticipat!
Mesaje reeditate

@ anonim85
Dată post: Vineri, 9 Decembrie 2016, 08:44
Subiect: succesiune copii din 2 casatorii

oria cu mama dar au fost 30 ani casatoriti.
Sora mea nu vrea sa platesca partea ei la credit si nu vrea sa plateasca nici cota parte pentru efectuarea succesiunii, spunand ca ea nu a beneficiat de banii din credit.
Eu m-am ocupat de inmormantarea tatalui cu toate cheltuielile, cu spitalele inintea decesului si a fost ingropat la locul de veci care ne apartine mie si sotului meu.
Eu vreau sa se faca totul legal, dar sora mea ameninta cu avocati ca sa nu plateasca ce trebuie. Scopul meu este doar sa nu ramana mama mea in strada.

Mama a gasit si dosarul care demonstreaza ca tata avea rata la casa in momentul casatoriei, aceasta rata fiind incheiata in timpul casatoriei lor. Acest lucru are vreo influenta la succesiune?

Daca se calculeaza si ce s-a investit in casa( gaze, izolatie...etc ) dint timpul casatoriei, cum se procedeaza?

Multumesc anticipat pentru ajutor!

@ anonim85
Dată post: Vineri, 9 Decembrie 2016, 08:49
Imi cer scuze , nu stiu de ce nu a aparut tor.

Este vorba de succesiunea dupa decesul tatalui care mai are o fata din alta casatorie.
Apartamentul era al lui inainte de casatoria cu mama mea, cu care era si in momentul decesului.
Am intekes ca mamei meke ii revine cota parte 1/4 si eu cu sora mea impartim restul.
Sunt sanse mari ca rata platita in comun cu mama sa fie considerata bun comun si mama sa primeasca raportat la aceasta suma o cota mai mare la succesiune. Oricum succesiunea se va disputa in instanta avand in vedere pretentiile surorii d-voastra. Sa dematati procedurain timp util.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - judecata anonim85 anonim85 Buna ziua, Acum 2 luni tatal meu a decedat. Suntem 2 surori si mama, care avem de facut succesiunea la un apartament. Apartamentul era al tatului, astfel ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Bună!vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!eu ... sicutza68 sicutza68 Bună!Vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!Eu și sora mea nu suntem frați buni ,de la același tată,(bunurile au fost cumparate împreună ... (vezi toată discuția)