avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea judecarii cauzei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea judecarii cauzei

Buna ziua. As dori sa solicit instantei suspendarea judecarii cauzei (litigiu cu Anaf, contestatie la executare, accesorii, faza fond) pana la solutionarea dosarului principal (litigiu cu Anaf, contestatie la executare, faza apel). La primul termen de judecare nu m-am putut prezenta si de pe www.just.ro am vazut ca instanta a solicitat precizari. Inca nu stiu care sunt precizarile pentru ca nu am vazut inchierea de sedinta (s-a judecat acum cateva zile). Pot depune cererea de suspendare inainte de a depune precizarile? Sau ar trebui sa vad precizarile, sa raspund si apoi sa depun cererea de suspendare a judecarii cauzei? Va multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Geocri7 , utilizator 20:05, 8 Decembrie 2016
Buna seara,
Mergeti la arhiva, solicitati dosarul, vedeti incheierea si vedeti ce e de facut.
daca nu va descurcati, angajati avocat.
Nu inteleg cum un dosar cu aceleasi parti si cauza poate sa fie in acelas timp in faza de fond si in faza de apel.
Va multumesc pentru raspuns.nCel de-al doilea dosar (care se afla in faza de fond) se refera la contestarea executarii la accesoriile aferente primei cauze (care se afla in faza de apel). Practic, la suma pe care am contestat-o in dosarul principal, Anaf mi-a calculat ulterior penalitati si mi-a emis separat somatie+titlu executoriu pe care le-am contestat separat. De aici provin cele doua dosare.
Mergeti si vedeti despre ce precizari este vorba. Cererea de suspendare a executarii poate fi facuta dar veti fi obligat la plata unei cautiuni.
Va multumesc pentru raspuns! Voi imputernici pe cineva sa mearga sa consulte dosarul. Locuiesc in alta localitate. Eu nu doresc insa sa suspend executarea, ci judecarea cauzei ref la accesorii pana se judeca dosarul principal. Fiind corelate ma gandesc ca ar fi o decizie mai buna decat sa mearga in paralel.
Cererea de suspendare a judecatii o puteti face in fata instantei care judeca contestatia privind accesoriile, facand dovada existentei pe rol a dosarului in apel, vizand principalul.

Consider ca o astfel de cerere este admisibila, dat fiind ca solutia din dosarul aflat in apel va influenta direct solutia din dosarul de la fond.

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare DanyD DanyD Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu anaf pentru accesorii cass stanisro stanisro Buna ziua, Am primit de la ANAF, Somatie si Titlu Executoriu pentru accesorii la CASS. Acestea le- am contestat la ANAF la momentul inștiințarii-2014 dar ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)