avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Apel plangere contraventionala, depunere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Apel plangere contraventionala, depunere permis

bun gasit,

sper sa ma poata lamurii cineva
pe data de 28 mi s-a respins o contestatie impotriva unui pv, ceea ce inseamna ca am termen de 15 zile sa predau permisul
intrebarea mea este, daca fac apel, de exemplu in a 15-a zi, permisul se suspenda sau il pot tine in continuare?
Cel mai recent răspuns: Dorindorobantu , utilizator 15:49, 14 Mai 2018
Puteti promova apelul, in mod declarativ, urmand a depune motivele de apel in interiorul termenului de apel .( numai motivele de ordine publice pot fi invocate de instanta de judecata din oficiu ).

Declarand apelul, de la pronuntarea sentintei judecatoresti( sentinta executorie ), sunt suspendate efectele acesteia.

Asadar, declarati calea de atac a apelului, asteptati hotararea judecatoreasca, in vederea motivarii caii de atac a apelului, cale de atac de reformare, cu efecte suspensive.

Succes.
Multumesc frumos.
Din cate am inteles de pe internet, daca este hotarare cu drept de apel nu am obligatia sa predau permisul in aceste 30 zile, ci doar dupa ce trec si devine definitiva hotararea se scurg cele 15 pentru predare.
Este adevarat?
Vă rog să postați toate întrebările pe care le aveți în legătura cu apelul într-un singur topic.

Apelul suspendă executarea hotărârii, deci puteți păstra permisul pe perioada soluționării acestuia. Dacă apelul vă va fi respins, veți preda permisul în termen de 15 zile de la data pronunțării hotărârii instanței de apel.
O mica paranteza. Am facut contestatie, mi-au respins. Daca fac apel si pierd se mai prelungeste sentiinta? Multumesc anticipat.

Gabriela Pintea a scris:

Vă rog să postați toate întrebările pe care le aveți în legătura cu apelul într-un singur topic.

Apelul suspendă executarea hotărârii, deci puteți păstra permisul pe perioada soluționării acestuia. Dacă apelul vă va fi respins, veți preda permisul în termen de 15 zile de la data pronunțării hotărârii instanței de apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)