avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este nevoie de certificat energetic la o ruina?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este nevoie de certificat energetic la o ruina?

Eu am o fosta casa de locuit si o fosta moare, din care au ramas doar zidurile. In cazul acesta de ce mai este nevoie de certificat energeti, daca eu nu consum nimic, constructiile fiind goale, lipsite de utilitati?
Cel mai recent răspuns: ricaramurica100 , utilizator 23:21, 26 Octombrie 2016
o fosta moara in ruina si o casa in ruina
Cine va solicita certificat energetic ?
Documentul mentionat se solicita pentru incheierea documentelor aferente inchiriere sau vanzare
Daca in documentele existente la cadastru figureaza casa de locuit si moara,conform disp Conform dispoart.13 al Legii nr.372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor în urma modificării are următorul cuprins:(1) Certificatul de performanţă energetică, denumit în continuare certificat, se elaborează pentru:na) categoriile de clădiri prevăzute la art. 7 alin. (1) şi unităţile acestora, care se construiesc, se vând, se închiriază sau sunt supuse renovărilor majore;b) clădirile aflate în proprietatea/administrarea autorităţilor publice sau a instituţiilor care prestează servicii publice.(2) Certificatul se elaborează şi se eliberează de către auditorul energetic pentru clădiri, la solicitarea investitorului/ proprietarului/administratorului clădirii/unităţii de clădire şi este valabil 10 ani de la data eliberării înscrisă în certificat, cu excepţia situaţiei în care, pentru clădirea/unitatea de clădire la care există certificat în valabilitate, se efectuează lucrări de renovare majoră care modifică consumurile energetice ale acesteia.(3) Certificatele pentru categoriile de clădiri prevăzute la art. 7 alin. (1), inclusiv pentru unităţile de clădire şi spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, din clădirile de locuit colective, se elaborează pe baza metodologiei.
Certificatul mi-a fost cerut de notari ca sa vand ruinele, insa consider acest lucru un abuz, intrucat acestor cladiri le lipseste consumul de enrgie pentru aisgurarea confortului interior, neputandu-se incadra la art. 3 cifra 1 din Legea 372/2005. Chiar daca figureaza in acte ca si cladire de lcouit si ca moara, ele sunt de fapt ruine, le lipseste consumul de energie pentru asigurarea confortului interior, deci pentru aceste cladiri consider ca nu se poate elibera certificat energetic in mod legal. Numai un audotor escroc ar putea incalca legea si sa-mi ceara bani pentru o casa lispsita de consum de energie, intrucat nu se incadreaza in definitaia cladirii prevazauta de legea 372/2005.
I) Cladiri exceptate implicit de lege

Alte cladiri pentru care nu se poate elabora un Certificat ,sunt cele de la care lipseste
consumul de energie pentru asigurarea confortului interior ( de exemplu ,o constructie cu destinatia de depozit, care nu are instalatii pentru incalzire si apa calda menajera)

Conform legii 372/2005 :

Art. 3 alin (1)

" 1. cladire - ansamblu de spatii cu functiuni precizate, delimitat de elementele de constructie care alcatuiesc anvelopa cladirii, inclusiv instalatiile aferente acesteia, in care energia este utilizata pentru asigurarea confortului interior; "
Certificatul mi-a fost cerut de notari ca sa vand ruinele, insa consider acest lucru un abuz, intrucat acestor cladiri le lipseste consumul de energie pentru asigurarea confortului interior, neputandu-se incadra la art. 3 cifra 1 din Legea 372/2005. Chiar daca figureaza in acte ca si cladire de lcouit si ca moara, ele sunt de fapt ruine, le lipseste consumul de energie pentru asigurarea confortului interior, deci pentru aceste cladiri consider ca nu se poate elibera certificat energetic in mod legal. Numai un auditor energetic escroc ar putea incalca legea si sa-mi ceara bani pentru o casa lispsita de consum de energie, intrucat nu se incadreaza in definitaa cladirii prevazauta de legea 372/2005.

Alte discuții în legătură

Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica Rica_Ramurica Rica_Ramurica Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica. Auditorul energetic trebuie sa emita o nota de constare care are urmatorul ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic - ruina brisc_jr brisc_jr Tranzactia unui imobil la notar este conditionata de obtinerea certificatului energetic. Daca este vorba despre o ruina, o constructie veche, degradata (fara ... (vezi toată discuția)
Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)