avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme asociatia de proprietari

buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari deci 40 apartamente, in data de 15 iunie 2011 ni s-a spus de catre sefa de scara ca s-a vorbit cu o firma sa facem izolatia exterioara deoarece ne-am tot plans de mucegai. Zis si facut, dansa si seful de pe scara cealalta au contractat o firma si a venit cu contractele la usile noastre ca sa le semnam, mentionez ca nu s-a facut nici macar o sedinta in care sa se prezinte mai multe oferte din care sa alegem o varianta care ni se parea noua mai convenabila, a venit pur si simplu pe la usi si ne-a inmanat contractele completate unul in creion si al doilea care cica era originalul completat in pix pe care sa le semnam. in contract se specula ca lucrarile vor incepe in data de 24 iunie 2011 si se vor termina in 24 septembrie 2011 iar plata se va face astfel avans de incepere a lucrarii 30%, iar restul in rate lunare pana la terminarea lucrarii, se mai specifica pe contractele apartamentelor ca pretul este fara TVA insa la unele apartamente scrie in paranteza ca TVA este inclus in fine nu asta estye problema cea mai mare, problema este ca am aflat ulterior cand am cerut garantia lucrarii ca de fapt contractele noastre nu exista si ca nu s-a dat factura si chitanta pe valoarea lucrarii si deci despre garantie nici nu poate fi vorba deoarece aceasta lucrare s-a facut la negru prin cunostintele sefului de la scara B,iar cand am insistat pe faptul ca eu vreau garantia pentru ca deja tencuiala s-a crapat mi s-a spus sa ma duc la firma si sa platesc TVA-ul lucrarii ca sa imi poata da acum intrebarea mea este cui trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa fac ca sa beneficiem cu totii de aceasta garantie si ca sa intram in legalitate cu aceasta izolatie deoarece stiu ca cei care isi izoleaza blocul singuri fara ajutorul primariei sunt scutiti de la plata impozitului pe apartament. am dat o gramada de bani pe aceasta termoizolatie si deja s-a crapat tencuiala cand va cadea cine o sa imi repare si pe cheltuiala cui? va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat si sa imi spuneti ce ar trebui sa fac.
Cel mai recent răspuns: just_me26 , utilizator 12:38, 27 Octombrie 2011
luati la rost conducerea asociatiei...vedeti contractul incheiat cu firma si clauza de garantia a lucrarilor, conform contractului. daca aveti unul ??? Daca da, atunci firma este obligata sa remedieze lucrarea pe costul lor, bine inteles daca nu a iesit din garantie.
pai v-am spus cand am luat-o la intrebari pe cea de la asociatie mi s-a spus ca tot ce avem noi sunt acele contracte fictive pe care ni le-a dat completate in creion si ca practic aceasta lucrare nu exista deci de unde garantie si de unde factura am dat niste bani care au intrat in buzunarele lor si de iesit din garantie :tooth: deabea au terminat lucrarea acum 2 saptamani nu avea cum sa iasa nu?
Din aproape aceleasi considerente , eu am refuzat anveloparea.
Din cate stiu eu, scutirea de impozit se face pe baza unor acte doveditoare, iar daca firma cu care ati facut anveloparea nu este agreata de primarie..nu prea vad cum o sa faceti asta.
Bafta!


Prin actul normativ, Ordonantei de Urgenta nr.18/2009 i s-a adus un amendament care prevede ca proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie sa beneficieze, in conditiile legii, de scutire de la plata a impozitului aferent locuintei pe o perioada de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifica realizarea recomandarilor propuse de catre auditorul energetic pentru cladiri.


ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA CERTIFICATULUI ENERGETIC

Pentru realizarea unui audit energetic urmat de un raport de audit si Certificat de Performanta Energetica pentru cladirea auditata, beneficiarul trebuie sa ofere auditorului toate documentele necesare raportului de audit.

Daca nu detineti documentele privind constructia cladirii tebuie sa se efectueze de catre auditor, masuratori si relevee :

Documentele necesare auditorului:

Din cartea tehnica a constructiei se cer:
- planuri amplasament cladire;
- planuri structura cladire;
- planuri si descriere instalatii in cladirea construita;

Date tehnice despre materiale de constructii folosite, date tehnice despre echipamentele de instalatii de incalzire, climatizare, ventilatie, furnizori apa calda si apa rece, etc.

Pentru consumurile realizate de cladire pentru cladirile existente noi sau vechi se cer:

-Consumurile de energie electrica / luna timp de minim un an;

-Consumurile de gaz / luna timp de minim un an;

-Consumurile de apa rece si apa calda / timp de minim un an;

-Consumurile privind canalizarea - deseurile / luna timp de minim un an;

Pentru consumurile ce vor fi realizate de cladirea noua care se va construi se cer:

-Ce echipamente si materiale se vor folosi in instalatiile din cladire; (se regasesc in planurile PAC si PT ale constructiei in baza careia se primeste Autorizatia de Construire a cladirii si se executa constructia)

-Descrierea instalatiilor de energie electrica, de gaz, de furnizare apa - calda , apa - rece si canalizare in instalatiile din cladire; (se regasesc in planurile din PAC si PT ale constructiei in baza careia se primeste Autorizatia de Construire a cladirii si se executa constructia)

Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
janedoe1, utilizator
va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie de certificat energetic la o ruina? ricaramurica100 ricaramurica100 Eu am o fosta casa de locuit si o fosta moare, din care au ramas doar zidurile. In cazul acesta de ce mai este nevoie de certificat energeti, daca eu nu consum ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere nicugreu nicugreu Buna ziua,am o matusa care locuieste intr-un apartament cu doua camere dar datorita faptului ca sa imbolnavit a trebuit sa o mut mai aproape de locuinta ... (vezi toată discuția)
Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica Rica_Ramurica Rica_Ramurica Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica. Auditorul energetic trebuie sa emita o nota de constare care are urmatorul ... (vezi toată discuția)