avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuzul BEJ de a-mi comunica actele din dosarul de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Refuzul BEJ de a-mi comunica actele din dosarul de executare silita

Buna ziua,

In luna februarie a acestui an am primit o adresa de la banca unde am contul de salariu precum ca cei de la BEJ Tudorache Catalin Andrei au cerut blocarea acestui cont - executare silita de catre ULTIMO PORTOFOLIO INVESTMENT (LUXEMBOURG) SA.
Complet: ........ învestiri cu formula executorie şi ex. sil.
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune investirea cu formulă executorie. Fara cale de atac. Pronuţată în sedinta publică, astăzi, 10.12.2015.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 10.12.2015

Avand in vedere cele mentionate mai sus pot face contestatie la executarea silita???

La momentul respective am sunat la BEJ sa discut cu ei si sa vad despre ce este vorba in dosarul respective si sa imi trimita acest dosar/notificare acasa sau la locul de munca. Nici pana in ziua de astazi nu am primit nici la locul de munca si nici acasa astfel incat sa pot face contestatie la executarea silita.

Intrebare: Daca pot face aceasta contestare si nu este prea tarziu cum pot proceda sa intru in posesia acestui dosar? in tot acest timp, pt ca la banca unde am contul de salariu am si un credit de nevoi personale cu ipoteca, cf legii din cate am inteles nu se poate opri decat 1/3 din suma ce ramane dupa ce se trage rata. Problema este ca, din pacate nu mai ramane nimic sa se duca la poprire dupa ce se plateste aceasta rata, si dupa ce se retrage rata banca deblocheaza contul pt 1-2 ore timp in care pot retrage ce a mai ramas din salariu.

Daca nu are ce sa se duca la poprire ce se poate intampla avand in vedere cele mentionate mai sus? cum pot sa rezolv acesta problema? Imprumutul a fost luat de la Provident undeva in 2010 - suma mica, iar la momentul in care nu am mai putut plati ratele - indisponibilizare servici - am discutat cu reprezentantul pe zona si I-am explicat situatia, insa...fara rezolvare...Solutia a venit acum dupa 5 ani prin aceasta executare silita...

Orice informatii mai sunt necesare pt solutionarea acestei probleme va stau la dispozitie si multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde.

Numai bine !
Cel mai recent răspuns: claudia1975 , utilizator 12:24, 8 Decembrie 2016
Contestatie se face in termen de 15 zile , asadar o contestatie depusa la 8 luni este tardiva. Dosarul de executare nu se trimite acasa sau la locul de munca. La adresa de domiciliu se comunica insa actele de executare, astfel incat ar fi trebuit sa primit macar o somatie Pentru copierea dosarului de executare in intregime trebuie sa faceti o cerere executorului judecatoresc si sa achitati ceva taxe de copiere a dosarului.
Multumesc pt raspuns, probabil asta a fost si motivul netrimiterii la domiciliu a actelor de executare/somatiei, sa nu depun contestatie,.. acum chiar daca vad actele nu stiu cu ce m.ar mai putea ajuta avand in vedere ca m.am trezit prea tarziu si imi asum...insa nu ar fi trebuit sa vina si la locul de munca aceasta somatie astfel incat sa mi se opreasca din salariu poprirea respectiva?? Contul este blocat, dar nu exista disponibil ca sa trimita banca in contul executorului....cf legii cat se poate tine contul blocat? ce se poate intampla daca nu ramane niciodata acea treime pt virare in contul BEJ? Pot sa dau BEJ in judecata ca nu mi.a fost trimisa somatia de executare la domiciliu?

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul bej de a-mi comunica actele din dosarul de executare silita SzakacsEduard SzakacsEduard Buna ziua ,in data de 28.01.2016 am primit un mesaj pe tel.mobil de la banca Raiffaisen unde am contul de salar prin care sunt instintat ca asupra contului meu ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar vlad60 vlad60 cum pot lua legatura cu firma ULTIMO PORTOFOLIO pentru a afla amanunte legate de dosarul nr.15304/15 din data de 03.02.2016 mentionez ca domiciliez in ... (vezi toată discuția)
Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)