avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Romanii care se intorc in tara primesc bani de la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Romanii care se intorc in tara primesc bani de la stat

Buna ziua,

Am citit astazi un articol care spune (pe langa altele) ca romanii din strainatate, care se intorc sa lucreze in tara primesc bani de la stat.
Nu am gasit legea, asa ca va rog daca stiti detalii referitoare la aceasta daca ma puteti lamuri.
In principiu intrebarea mea este daca acesti bani se pot acorda si retroactiv (adica daca deja te-ai intors in tara si ai inceput un job aici de cateva luni) sau daca se refera doar la persoanele care fac aceasta mutare incepand de azi.
Mai jos articolul gasit (pentru clarificare):
[ link extern ]


Multumesc,
Catalin
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:55, 6 Decembrie 2016
Articolul respectiv nu se refera la asa ceva, iar pana in prezent Parlamentul si nici Guvernul nu au adoptat vreun act normativ in sensul mentionat de dvs.

oug 60/2016 in completarea Legii 76/2002; nu cred sa aiba inca norme de aplicare, deci e inutila
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
Irina Pricop, Consilier juridic
OUG 60/2016 nu se refera la asa ceva "Romanii care se intorc in tara primesc bani de la stat".

OUG 60/2016 este utila si fara norme de aplicare .. Care este prevedere legala ce indica ca o OUG nu poate fi aplicata fara norme de aplicare ?
dupa art.76 se introduce art 76, indice 1 :
"Prima de instalare se acordă şi persoanelor de cetăţenie română care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie a lucrătorilor în spaţiul Uniunii Europene şi Spaţiul Economic European pe o perioadă de cel puţin 36 luni, în cuantumurile stabilite la art. 75 alin. (2)-(4) şi cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 751 şi 76."
Probabil ca la acest articol se referea Catalin 1706 cand a pus intrebarea.

Art. IV din OUG prevede necesitatea modificarii normelor de aplicare ale legii pe care insasi ordonanta o modifica.
"Art. IV.
În termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la propunerea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, va modifica în mod corespunzător Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi Procedurile privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, modalităţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 377/2002, cu modificările şi completările ulterioare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie de la ajofm pentru absolventi ani355 ani355 Bună ziua, Vă rog să-mi indicaţi de unde pot descărca formularele privind stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a absolvenţilor ... (vezi toată discuția)
Oug 192/2008 Florin_H Florin_H Ma poate ajuta cineva cu explicatii la OUG192/2008 Art. III Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca ioana b ioana b cu ce articol din codul muncii pot inceta contractul individual de munca ca angajatii sa beneficieze de somaj daca firma si-a suspendat activitatea pe 3 ... (vezi toată discuția)