avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Operator de date cu caracter personal-revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Operator de date cu caracter personal-revisal

Buna ziua!

Pentru a inregistra un contract de prestari servicii pt transmitere Revisal mi se cere de la ITM dovada prestatorului ca este operator de date cu caracter personal.
Va rog sa ma ajutati, de cand se cere acest lucru si cum pot afla daca prestatorul este in evidente pt a face asa ceva, el nu are o dovada.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 7 Decembrie 2016
Procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si procedura privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic (aprobat prin Ordinul 1918/2011, modificat si completat) :

11. Informarea la care s-a făcut referire la pct. 10 va consta într-o adresă întocmită de
angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii, certificatul de înregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comerţului, sau dovada înregistrării fiscale la organele competente, precum şi data de la care s-a contractat serviciul de completare şi transmitere a registrului.

Prin urmare, nu se mai cere dovada prestatorului ca este operator de date cu caracter personal.
Subscriu total, mi se pare o aberatie o astfel de cerinta din partea ITM.
Dar, o persoana se poate inregistra ca operator de date cu acracter personal pentru anumite situatii, intr-un registru special. Acesta e public, se poate consulta la:
[ link extern ]

Insa aceasta e doava ca persoana e inregistrata ca operator, nu ca este operator.
In plus, nu toate persoanele trebuie sa se inregistreze pentru toate operatiunile, ba dimpotriva Cred ca pentru prelucrarile din revizla nu trebuie sa te inregistrezi, nu sunt pe lista operatiunilor susceptibile de inregistrare.
Lista aici: [ link extern ]

Am numai cuvinte urate petru cine v-a cerut asa ceva...
" Urmare a investigației efectuate de reprezentanții Autorității de supraveghere la sediul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, președintele Autorității de supraveghere a emis o recomandare prin care solicită Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale eliminarea obligației prestatorilor de a prezenta inspectoratelor teritoriale de muncă dovada înregistrării ca operator de date cu caracter personal.

Recomandarea președintelui Autorității de supraveghere a fost insușită de conducerea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale care, la data de 23 decembrie 2011, a publicat în Monitorul Oficial nr. 920, Ordinul nr. 2822/2011 prin care asigura intrarea în legalitate sub aspectul prelucrării datelor cu caracter personal.

Astfel, urmare a modificării intervenite, angajatorilor și prestatorilor de servicii nu le revine obligația de a notifica Autoritatea de supraveghere pentru operațiunile pe care le efectuează asupra datelor cu caracter personal în vederea transmiterii și completării Registrului general de evidență a salariaților."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Revisal doineamariana doineamariana Buna ziua! Stie cineva cum se obtine dovada inregistrarii ca operator de date cu caracter personal? Aceasta dovada va fi necesara la itm pentru inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal stelach stelach Buna ziua o societate de contabilitate, care in baza contractului de prestari servicii contabile incheiat cu un client a efectuat si pina acum toate ... (vezi toată discuția)