avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Operare date in REVISAL si ITM Online
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Operare date in REVISAL si ITM Online

Buna ziua,

As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind HG 500/2011 am inteles ca nu este neaparat nevoie si ca angajatorul trebuie sa desemneze o persoana din decizie interna. Pe langa decizie, mai exista o alta procedura?

Va multumes.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 5 Octombrie 2016
Prin art.2 alin.5 din HG nr.500/2011 s-a prevazut ca , completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

HG nu face deosebire cu privire la calitatea persoanei care poate fi desemnata pentru completarea si transmiterea REVISAL-ului.

Practica majoritara este in sensul ca, I.R.U. sau contabilul opereaza in REVISAL.
Va multumesc pentru raspuns.

Am insa o noua intrebare: Operarea in Revisal si in portalul ITM intra sub incidenta legii 677/2001 protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date? Respectiv, persoana care este desemnata pentru a opera in REVISAL/ITM online trebuie sa aiba autorizatie de operare a datelor cu caracter personal? Ce presupune aceasta autorizatie?

Va multumesc
"Urmare a investigației efectuate de reprezentanții Autorității de supraveghere la sediul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, președintele Autorității de supraveghere a emis o recomandare prin care solicită Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale eliminarea obligației prestatorilor de a prezenta inspectoratelor teritoriale de muncă dovada înregistrării ca operator de date cu caracter personal.

Recomandarea președintelui Autorității de supraveghere a fost insușită de conducerea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale care, la data de 23 decembrie 2011, a publicat în Monitorul Oficial nr. 920, Ordinul nr. 2822/2011 prin care asigura intrarea în legalitate sub aspectul prelucrării datelor cu caracter personal.

Astfel, urmare a modificării intervenite, angajatorilor și prestatorilor de servicii nu le revine obligația de a notifica Autoritatea de supraveghere pentru operațiunile pe care le efectuează asupra datelor cu caracter personal în vederea transmiterii și completării Registrului general de evidență a salariaților."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operator de date cu caracter personal-revisal TeoTea TeoTea Buna ziua! Pentru a inregistra un contract de prestari servicii pt transmitere Revisal mi se cere de la ITM dovada prestatorului ca este operator de date cu ... (vezi toată discuția)
Noutati privind revisal-ul, potrivit hg nr.500/2011 Cornel  Vasile Cornel Vasile Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)