avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Facilitate persoana handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Facilitate persoana handicap

Buna ziua!

Incerc de cateva zile sa descopar ceva si am realizat ca sistemul juridic la noi in tara este la pamant.
Conform legii 448/2006 republicata , la art.26 este precizata urmatoarea facilitate a persoanelor cu handicap grav sau accentuat: "d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora; " .
Doresc sa devin PFA si sunt curios daca sunt scutit de taxele pentru infiintarea PFA-ului. Cand am fost la registrul comertului au inceput sa zica ca nu exista asa ceva, doar ca odata nush ce au auzit ei despre viza.
Am sunat la ANPH , m-au trimis la sectia juridic, si doamnele de acolo, nu prea stiau mare lucru dar au zis ca da, sunt scutit doar de taxa de la primarie. Ce taxa la primarie? ca eu nu trebuie sa ma duc la primarie ca sa infiintez PFA.
Nimeni nu stie despre aceasta parte a legii si dupa cum suna eu inteleg ca sunt scutit de taxele de infiintare PFA. Am mai citit pe un forum unde tot asa afirma acel domn.

Oricum, doresc poate ma poate ajuta cineva si sa imi spuna clar daca sunt scutit sau nu sunt conform legii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:22, 7 Septembrie 2009
Da, imi pare rau.
Raspunsurile au fost de folos atunci cand nu stiam raspunsul. Acum ca stiu raspunsul oferit teoretic nu mai sunt de folos, am asimilat acele cunostinte, nu?
Nu ma intelegeti gresit, nu am nicio problema cu dumneavoastra si chiar sunt recunoscator pentru ca m-ati ajutat.
Am sa demarez activitatea asa cum este fara alte intrebari.
Multumesc,
Oricand va stau la dispozitie pentru eventuale lamuriri.
Poate raspund cam tarziu, insa este vorba de taxa pentru eliberarea autorizatiei de functionare de catre primarie, nu de cea pentru infiintarea firmei. De asemenea, este vorba de taxa anuala de viza a autorizatiei de functionare tot la primarie.
andrei12345 a scris:

Da, imi pare rau.
Raspunsurile au fost de folos atunci cand nu stiam raspunsul. Acum ca stiu raspunsul oferit teoretic nu mai sunt de folos, am asimilat acele cunostinte, nu?
Nu ma intelegeti gresit, nu am nicio problema cu dumneavoastra si chiar sunt recunoscator pentru ca m-ati ajutat.
Am sa demarez activitatea asa cum este fara alte intrebari.
Multumesc,
Simabile, daca legea prevede acel drept autoritatile sunt obligate sa o respecte. Cunoscand conoscand facilitatile acordate prin Legea nr.448/2006, republicata, nu va ramane decat sa le revendicati si sa vi se acorde acele drepturi.
V-asi recomanda sa treceti pe la DGASPC de la dvs. si acolo, cu siguranta, veti putea rezolva problemele cu care va confruntati. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul cu brat stang amputat? nicolaj nicolaj Buna ziua Sint pensionat de invaliditate ,{ cod pensie N23 } ,datorita unui accident de munca soldat cu amputarea bratului sting . Sint posesor ... (vezi toată discuția)
Certificat de incadrare in grad de handicap accentuat - plata indemnizatiei, pensie nistorsofia nistorsofia Buna ziua!, ma aflu in pensie anticipata partiala din data de 03. 01. 2011 . Tot anul acesta, ( nestiind dinaintea datei de 03.01. 2011 caci boala de care ... (vezi toată discuția)
Despre facilitatile persoanelor cu handicap gheorghedragomir gheorghedragomir Bună ziua ! ati avut o idee nemaipomenită să puteti ajuta lumea d.p.d.d.v .Sunt o persoana cu handicap accentuat care beneficiază conf N.C.F.de FACILITATI ... (vezi toată discuția)