avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Exista un anumit termen pentru formularea unei ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Exista un anumit termen pentru formularea unei plângeri la Cedo?

Buna ziua...am si eu o mica intrebare..Tatal meu se afla in detenție din 2011 iar anul acesta in februarie a decedat tatăl sau ,iar comisia penitenciarului ia refuzat acordarea permisiunii de a participa la funeraliile tatălui sau..Intrebarea mea este daca vrea sa faca o plângerea la Cedo pe acest motiv,se poate?sau exista un anumit termen in care trebuie depus?mentionez ca se afla in detenție.multumesc
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 04:01, 9 Decembrie 2016
îmi cer scuze pentru greselile de ortografie,dar am grija si de cei mici!
Plangerea se introduce in termen de 6 luni, calculat de la data luarii la cunostinta a hotarari definitive de condamnare
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Stefan Bicov, Avocat
Ar fi fost 6 luni de la condamnare daca se referea la respectivul procesul de condamnare, dar aici este vorba despre altceva.
In cazul acesta, termenul de 6 luni, consider ca ar fi fost de la decizia de refuz a administratiei.
Daca a atacat decizia la judecatorul delegat si apoi la instanta... consider ca termenul curge de la data hotararii instantei.
Exista o hotarare recenta a CEDO, KANALAS v. ROMANIA, data intr-un caz asemanator.
Statul roman a fost obligat sa plateasca 15 000EUR, insa nu privea doar aceal refuz, era vorba si de conditiile din penitenciar. S-a constata incalcarea art 3 si 8 din Conventie.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate depune o plângere la cedo? mihaela maria tudor mihaela maria tudor Buna ziua..am si eu o intrebare....tatal meu de afla încarcerat din 2011..in februarie 2016 a decedat tatăl sau,penitenciarul a refuzat sa ii acorde ... (vezi toată discuția)
Salut! m-am eliberat acum 8-10 luni, dintr-o pedeapsa de 3 ani ... albertc8903 albertc8903 SAlut! M-am eliberat acum 8-10 luni dintr o pedeaspa de 3 ani executand aprov 1 an si 7 luni din ea in regim de detentie si 6 luni arest domiciliar. As putea ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul a 2 minore atunci cand tatal lor a murit intr-un incident in unul din penitenciarele din romania? marystanga marystanga Buna ziua! As dorii sa-mi spune-ti va rog cum as putea obtine dreptul celor doua fetite minore intr-un proces care dureaza de 4 ani si nu s-a rezolvat nimic ... (vezi toată discuția)