N-am stiut unde posta acest subiect si sper c-am nimerit undeva...mai ales ca nici nu stiu unde si cum si daca se poate incadra fapta respectiva. Prin urmare:
Se poate incadra undeva subiectul urmator???
Am o functie in cadrul unei societati (sucursala). "Contabila" sucursalei (subalterna) a "extras" din contul meu personal de mail (yahoo, din folderul "personale") anumite date (am aflat ulterior, consultandu-i agenda proprie in care si-a notat datele aflate). Luand-o la intrebari despre acest fapt...a inceput sa profereze amenintari legate de "hartuire"... reclamatii etc .
Poate cineva ( documentat) sa-mi spuna cum as putea proceda in situatia respectiva?
Vb. cu cineva din domeniu stiu de un lucru si anume ca o firma care se floseste de calculatoare poate sa isi supravegheze angajatii si sa citeasca din mailul lor.(exista cateva directive privind protejarea de date care sustin acest lucru; fiindca asa oricine ar putea citi copia si vinde codul surs al programelor de care se foloseste firma sau alte din domeniu si le-ar vinde ) in schimb dvs ar trebui sa va cititi contractul de munca si sa cautati o clauza care spune ca dumneavoastra ca si angajat sunteti supravegheat de catre sef / firma etc. daca nu este prevazut in contractul dvs asa ceva atunci puteti sa actionat in instanta si sa cereti despagubiri
Si eu consider ca este infractiune cat despre intrebarea: Cum a ajuns la ea agenda? asta e o intrebare buna.din acest motiv dreptul e atat de fascinant mistere si mistere la tot pasul care abia asteapta sa fie dezlegate :))