avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de perchezitie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de perchezitie

Din experienta dumneavoastra, pentru o infractiune de abuz de incredere, practic (caci teoretic stiu) se poate obtine un mandat de perchezitie? E vorba de recuperarea unui utilaj de slefuit in valoare de 1000 lei.
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 12:17, 10 Decembrie 2016
Daca legea permite inseamna ca este posibil.
Art. 157 cod proc. pen.
Cazurile şi condiţiile în care se poate dispune percheziţia domiciliară

(1) Percheziţia domiciliară ori a bunurilor aflate în domiciliu poate fi dispusă dacă există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o persoană ori la deţinerea unor obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu o infracţiune şi se presupune că percheziţia poate conduce la descoperirea şi strângerea probelor cu privire la această infracţiune, la conservarea urmelor săvârşirii infracţiunii sau la prinderea suspectului ori inculpatului.

(2) Prin domiciliu se înţelege o locuinţă sau orice spaţiu delimitat în orice mod ce aparţine ori este folosit de o persoană fizică sau juridică.

Din relatarea d-voastră, este posibilă, deoarece organul de cercetare ar putea găși probe (poate chiar utilajul, ori vreo urmă din care să rezultă că l-ați înstrăinat, etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri furate nicu40 nicu40 In data de 05.02.2015 am constatat lipsa unor scule din garaj, am mers la politie am facut o plangere si am indicat o persoana pe care o banuiam, persoana ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)
Cind poate politistu cere perchezitia ? cine este abilitat ? politistul sau procurorul de caz ? dorudoru dorudoru Intr-un caz de furt reclamat Dupa declaratia mea..Am indicat politistului unde sunt lucrurile furate ! Dupa o luna de zile mi-au fost aduse la politie o parte ... (vezi toată discuția)