avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Mama mea vrea sa-mi faca testament prin care sa-mi treaca toata averea sa.Am un frate care a decedat .El are doi copiii.Intrebarea mea este daca dupa decesul mamei nepoti pot ataca testamentul?Mentionez ca testamentul vreau sa-l fac autentic la notar . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:01, 10 Decembrie 2016
Buna seara,

Nepotii pot incerca sa atace testamentul, insa un testament facut la notar nu poate fi anulat atat de usor. De exemplu, nu poate fi atacat pe motiv ca nu a fost intentia mamei de la face testamentul in favoarea dvs.
Nepotii pot ataca testamentul, insa, pe motiv ca sunt exclusi de la mostenirea bunicii pentru partea tatalui lor (fratelui dvs.), intrucat copiii si descendentii sunt mostenitori rezervatari (adica nu pot fi exclusi cu totul de la mostenire, nici chiar daca asta este vointa mamei).
Buna seara,
Nepotii pot solicita reductiunea.
Mama va poate lasa maximun 1/4 din ce are domnia sa prin testament.
Legal dumneavoastra aveti dreptul la inca 1/2 si nepotii la 1/2 din 1/2 ce i-ar reveni fratelui predecedat adica 1/4 cat va poate lasa prin testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament si mostenitori rezervatari Statescu Statescu Buna ziua! Tatal, decedat mai demult. Mama, decedata de aproape un an. Au avut un baiat si o fata, care la randul lor au cate 2 copii, fiecare. Fata are de ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)