avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Taxe import produse China livrate catre SUA?
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Taxe import produse China livrate catre SUA?

Salut,

Am urmatorul scenariu:

Persoana Juridica inregistrata in RO vinde produsul X catre Cetatean SUA via magazin online.
Produsul X este comandat si achitat de catre PJ RO de la un furnizor din China care livreaza produsul direct catre Cetatean SUA.
Produsul X nu ajunge fizic in Romania niciodata.

Intrebare:
PJ RO datoreaza taxe catre Statul Roman in acest caz?


Va multumesc anticipat.
Marius
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:16, 11 Decembrie 2016
Chiar daca livrarea se face direct China-SUA, documentele contabile si taxele de plata se fac conform taranzactiei incheiate: firma din Romania cumpara de la una din China si revinde alteia din SUA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in regim dropshipping pentru romania StefanRad StefanRad Buna ziua! Detin o firma neplatitoare TVA si as dori sa fac dropshipping direct din china in Romania si am cateva nelamuriri in privinta platii TVA-ului pentru ... (vezi toată discuția)
Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as avea nevoie de o indrumare specializata in urmatorul ... deelmercury deelmercury Buna seara! As avea nevoie de o indrumare specializata in urmatorul caz: am plasat o comanda pe un site online din Romania (magazin cunoscut la nivel ... (vezi toată discuția)