avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz codul muncii

Buna ziua .
Am o intrebare referitoare la dreptul muncii .In data de 25 noiembrie mi-am dat demisia , si fiind angajata de 4 luni jumate , in contract scria ca preavizul este de 20 de zile . Lucrez la Massimo Dutti ,5 zile pe saptamana, inclusiv 3 weekenduri , cu 5 ore (am doua zile libere consecutive in timpul saptamanii si un singur weekend) in mall, deci nu am sarbatori legale , majoritatea dintre ele .30 noi, 1 dec sarbatoare legala, dar am lucrat ambele zile . Cand am calculat perioada de preaviz de ce anume nu s-a calculat si ziua aceea ? A calculat pana in 27 decembrie.
Inca o intrebare referitor la preaviz este ca am dreptul la 10 zile full ( 5 ore ) si 10 zile cu 2 ore jumate ) ? Este cumva valabil acest lucru? Sau am drept de zi libera in preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 11 Decembrie 2016
In perioada preavizului salariatul are toate drepturile si obligatiile prevazute in contractul de munca. In acest sens beneficiati de 20 de zile lucratoare, in care va veti desfasura activitatea in mod normal, ca si pana la preaviz. Deci veti lucra dupa turele convenite, cu programul fiecarei ture. In vechiul Cod al Muncii, exisa varianta unui program de lucru redus, pentru cautarea unui nou loc de munca, dar numai in situatia in are se desfiinta postul.
Vechiul Cod al Muncii nu a reglementat reducerea timpului de munca in perioada preavizului.

Reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere/demisie este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. deexemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)
Demisie drikka drikka Buna tuturor! Lucrez intr-un market, 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana (am liber doar un weekend pe luna). Vreau sa imi dau demisia. Cum procedez in cazul in ... (vezi toată discuția)
Se inchide firma - angajatul ce drepturi are zackyty11 zackyty11 in urma anuntului ca se inchide firma, ca si angajat de ce drepturi pot sa beneficiez: program redus de la 8 ore la 4 ore, presupunand ca imi caut de ... (vezi toată discuția)