avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... fetite mea este oprita in Turcia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

fetite mea este oprita in Turcia

#-o mie mi-a oprit ilegal fica in Turcia tatal fetei dar nu este recunoscuta de catre tata , noi nu eram cununati pe atunci iar acuma noi ne despartim si vreau sa imi aduc fica in tara .CE SANSE AM ?? VA ROG AJUTATI-MA CU UN SFAT CE TREBUIE SA FAC.:((. , #-o , :((
Cel mai recent răspuns: nuran , utilizator 11:02, 1 Noiembrie 2009
Cu ocazia vizitei oficiale in Turcia a Presedintelui Romaniei (28-29 septembrie 2005) a fost semnat "Acordul de asistenta judiciara in materie civila" anunta MAE in pagina sa web.
Una dintre functiile ambasadei este cea de "Ocrotire în statul acreditar a intereselor statului acreditant şi a cetăţenilor săi, în limitele admise de dreptul internaţional" .
HG nr. 868/2008, hotarare privind protectia cetatenilor Uniunii Europene prin misiunile diplomatice si oficiile consulare:"Art. 3
Protectia consulara prevazuta la art. 1 cuprinde:
a) asistenta în caz de deces;
b) asistenta în caz de accident sau de boli grave;
c) asistenta în caz de arest sau detentie;
d) asistenta acordata victimelor unor acte de violenta;
e) sprijinirea si repatrierea cetatenilor Uniunii Europene aflati în dificultate.

Acestea sunt obligatiile (unele numai) misiunilor diplomatice romanesti cu privire la cetatenii comunitari aflati in tari terte (in afara UE) unde nu exista o reprezentanta consulara a cetatenilor UE. Deci cu atat mai mult, aceste obligatii le are fata de proprii cetateni. Eu sunt convins ca treceti prin momente grele si imi pare rau, insa va trebuie sa va luptati pentru a va atinge scopul. Faceti o cerere in scris Ambasadei din Ankara pentru a va ajuta la solutionarea problemei si, in acelasi timp, solicitati baroului de avocati din localitatea de resedinta a minorului serviciile unui avocat din oficiu (daca nu aveti venituri suficiente). In cazul in care nu reusiti sa obtineti cooperarea acestora, initiati un proces in Romania.
Va doresc mult succes.
Un salut cordial,

Av. Constantin Radu Calugaru
Da, un proces in Turcia ar cam fi sortit esecului.
Ei au drept musulman daca nu gresesc.
multumesc pentru sfat domnule AV C-R CALUGAR
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, un proces in Turcia ar cam fi sortit esecului.
Ei au drept musulman daca nu gresesc.

Gresesti. De la Mustafa Kemal (Ataturk) incoace Codul civil este dupa modelul celui elvetian iar Codul Penal dupa modelul celui italian. Turcia este stat laic.
Domnule Calugar am trimis un mail pe adresa si mi-a raspuns Doamna Mihaela Stavre mi-a scris

Stimata doamna Calugar,

Ca urmare scrisorii dvs. adresată Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, în legătură cu identificarea fiicei dumneavoastra, aflata in Turcia,, vă informăm că pentru efectuarea cercetărilor de către Ministerul turc al Internelor este necesar să se precizeze o serie de date de identificare a persoanei menționate, și anume: numele și prenumele, data și locul nașterii, localitatea din Turcia în care s-ar putea afla ea sau persoane apropiate ei, precum şi orice alte date care ar putea fi utile pentru a putea fi găsita.

In asteptarea raspunsului Dv. , va rugam sa primiti asigurarea intregului nostru sprijin.

i-am dat niste date iar acuma astept un raspuns.
Dv. ,c ma mai sfatuiti si va multumesc pt ajutorul dat pana acuma .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane aisun aisun Buna ziua as avea si eu nevoie deajutorul dumneavoastra .sant cetatean roman de nationalitate turca am o relatie de un an cu un cetatean turc urmeaza sa ne ... (vezi toată discuția)
Viza - am depasit cele 90 de zile se sedere in turcia mitzyca mitzyca buna ziua.am si eu o intrebare ,daca imi poate raspunde cineva urgent!!!!sunt casatorita cu un cetaten turc in romanıa.ne aflam ın turcıa de 7 ... (vezi toată discuția)