avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriaș
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriaș

Buna seara! Daca ati putea sa imi raspundeti, ar putea fi vreodata un chirias evacuat din apartament atat timp cat nu i-a fost reziliat contractul de inchiriere? Este instanta tinuta de contractul de inchiriere sau pot exista motive pentru a se dispune direct evacuarea fara rezilierea prealabila a contractului?
Au fost atribuite reclamantei si fiicei minore doua camere, iar pârâtului (fostul sot) o camera cu acces comun la dependinte.

@trandafir2, m-am uitat pe legea Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie si la art. 23 alin. (1) se prevede că: Persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri – obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
La membru de familie se mai poate incadra fostul sot? Nu stiu sigur.


[ conexare mesaje ]
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2016
trandafir2, moderator
Bravo dl @trailer1234, ati facut bine ca ati deschis Legea cu violenta in familie, acum haideti sa ne uitam impreuna la inca doua chestiuni:
- una este art.5 din legea 217 /2003, respectiv:
Articolul 5
În sensul prezentei legi, prin membru de familie se înţelege:
a) ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude;
b) soţul/soţia şi/sau fostul soţ/fosta soţie;
c) persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc; [...] etc

- si alta este in textul art.177 din C. penal (nu-l mai citez ca devine greu de citit mesajul, dar îl verificati dvs.)

Se încadrează ?
Ati pus punctul pe i, va multumesc, deci agresorul poate fi evacuat direct fara rezilieri si altele.
Da, se aplica ordinul, am scris deja ca se poate folosi procedura.

Se poate folosi procedura ordinului de protectie insa evacuarea este temporara pt maxim 6 luni, La expirare se poate prelungi printr o noua cerere in instanta, dar nu va rezolva problema pe fond.

La momentul cand s a pronuntat partajul de folosinta care erau relatiile dintre parti ? Cand este data acea hotarare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie nu pentru un membru al familiei - poate fi cerut? ContSters57493 ContSters57493 Buna seara, Se poate face plangere cu solicitare ordin de restrictie pentru o persoana care nu face parte din familie? Exista in Romania vreo lege speciala ... (vezi toată discuția)
Divort, stabilirea domiciliului ContSters340944 ContSters340944 Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu, stam intr-o locuinta sociala, data de primarie, titular de contract sunt eu. Chiar nu mai putem locui impreuna, am ... (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare Cornelia_Alexandra Cornelia_Alexandra Buna seara,am si eu o intrebare legata de un ordin de evacuare. Sunt divortata si in proces de partaj, iar fostul sot nu locuieste la domiciliul proprietate ... (vezi toată discuția)