avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare informatii DOSAR de catre site urile publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare informatii DOSAR de catre site urile publice

Stim ca informatiile despre dosarele din justitie le gasim pe pagina portal.just.ro. Aceasta pagina nu este indexata de motoarele de cautare (google, bing,yahoo, etc)
Daca eu vreau sa-mi dau in judecata angajatorul pentru ca nu mi-a platit salariul de X luni sau pentru ca am fost concediat in mod gresit, voi avea surprinza ca detalii din dosar sa apara pe site uri publice, indexate de google, care copiaza tot continutul de pe portal.just.ro
Orice angajator care va dori sa ma angajeze in viitor va cauta pe google, asa cum se practica la foarte multe firme, si va vedea ca am avut un conflict cu un fost angajator datorita altor site uri publice care copiaza informatiile de pe portal.just.ro. Sansele de angajare imi scad considerabil in acest fel, chiar daca dreptatea in cadrul procesului este de partea mea.

Exista o posibilitate de a scoate numele meu de pe aceste site uri?
Parerea mea este ca nu dar poate ne "lumineaza" cineva.
Cel mai recent răspuns: sorinqk , utilizator 22:30, 14 Decembrie 2016
Teoretic ati putea solicita detinatorului unui motor de cautare sa elimine din rezultatul cautarilor cu numele dumneavoastra, a paginilor publicate de catre terti.

In acest sens, este si solutia pronuntata de catre CJUE in cauza C-131/12 privind Google.
Va multumesc pentru raspuns.

De la Google am primit urmatorul raspuns:
Se pare că materialul disponibil la respectivele adrese URL este publicat și oferit motoarelor de căutare în mod constant de o organizație sau de o agenție guvernamentală. Având în vedere decizia actuală a guvernului de a pune aceste materiale la dispoziția publicului, Google consideră că prezența acestor informații în rezultatele căutării este justificată de interesul public.
Momentan, Google a decis să nu ia măsuri în privința acestor adrese URL.


Cred ca se refera in mod eronat la faptul ca doua site uri private ar fi organizatie sau agentie guvernamentala. Probabil este o exprimare gresita si se refera ca site urile respective publica informatii oferite de o organizatie guvernamentala.

Poate angajatii ar fi bine sa se gandeasca, inainte sa dea in judecata un angajator, ca vor aparea pe zeci de site uri publice cu detalii ca si-au dat in judecata angajatorul. Noul angajator nu cred ca va fi impresionat ca tu ai fost nedreptatit de angajator si ai castigat procesul, vei aparea mereu la cautari pe google ca si o persoana cu probleme cu angajatorii.

Citeam intr-un articol mai vechi ca s-a fost propus ca dosarele arhivate de la judecatorii sa nu mai apara pe portal.just.ro, tocmai din cauza problemelor mentionate mai sus dar nu am mai gasit care a fost decizia finala. Propunerea venea din partea Tribunalului din Brasov.

Daca are cineva alte informatii, il rog sa le posteze.


In plus, pentru o pagina secundara, au raspuns:
Aceasta pagina va fi blocata și în cazul interogărilor asociate numelui dvs. folosite de utilizatorii din țara dvs.

Nu inteleg de ce nu din toata UE, fiind o decizie la nivelul CJUE.


EDIT:
Portalul just.ro are mentionat
Portalul conţine informaţii despre dosarele care sunt pe rolul instanţei, nu şi cele despre dosarele care au fost pe rol şi care acum sunt în arhiva „pasivă” a instanţei.


In cat timp un dosar este arhivat, dupa pronuntarea sentinteti?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2016
sorinqk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date personale facute publice so2ro so2ro Buna ziua, In urma cu cativa ani m-am inscris pe un forum, unde mi-am incarcat fotografia mea si adresa de email. Aceste date ale mele ( poza si adresa de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - dosar de negasit pe portalul instantelor de judecata nico7777 nico7777 Va rog sa-mi spuneti, daca este posibil ca un dosar sa nu apara pe site-ul just.ro desi astazi a avut loc prima sedinta pentru judecarea cauzei ( asta afirma o ... (vezi toată discuția)
Stergere nume publicatii online mihaitanase566 mihaitanase566 In urma cu vreo 6 ani, am primit in urma unei infractiuni, 2 ani cu suspendare cu supraveghere. Focul tineretii si anturajul prost m-au adus in aceasta ... (vezi toată discuția)