avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre radiere auto!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre radiere auto!

Intreb si eu distinsii colegi, care poate au auzit o speta asemanatoare, sau imi pot da un sfat competent.Pe scurt despre ce este vorba, am avut un autoturism, care a fost accidentat grav in parcare( fara victime, eu nu eram in masina, masina era parcata regulamentar) in urma accidentului a rezultat o epava, care a ramas pe strada cateva saptamani, cam 3, pana a fost solutionat dosarul de dauna.Intre timp, politia locala ( foarte, FOARTE zeloasa, era prima oara in viata mea cand vedeam un asemenea zel) mi-a lipit doua afise pe masina, sa o scot de pe domeniul public, altfel imi dau amenda 2500 de lei. Speriat de zelul lor, pentru ca in cartier mai sunt cel putin 20 de epave nemiscate si avariate, de ani de zile, am dus masina la fier vechi, mentionez ca am dus-o la un centru de cartier, ca sa nu cumva sa mai iau si amenda ( si fara masina si cu amenda)

Acest lucru se intampla in 2015, anul a trecut, si in 2016 m-am dus sa radiez masina de la fisc,cei de la fisc au scapat frumos de mine, pe motiv ca trebuie sa ma duc la politie sa radiez masina din circulatie, mentionez ca am platit si impozitul intreg pe 2016 ( traiasca Ponta ) si am mers la politie cu adeverinta de la centrul de fier vechi, ei bine, functionarul de la inmatriculari radieri a refuzat sa imi radieze masina din circulatie pe motiv ca masina este un obiect pretios si nu se duce la fier vechi, numai la REMAT, si acestia trebuie sa imi dea o adeverinta tip, de parca cei de la fier vechi duc masina la casa de copii sa se joace copii cu ele, in fine, acum intrebarile pertinente

1.Cum fac sa radiez masina de la fisc, masina nu o mai am in proprietate, am doar o hartie care atesta ca am dus caroseria ei la fier vechi
2.Nu mai stiu sigur, dar stiam ca un autoturism care nu are ITP si asigurare valabila este automat retras din circulatie, sau am visat, ori este un proiect de viitor ?
3.Sunt interesat sa scot masina de pe rolul fiscal, sa nu mai platesc impozit degeaba, cum fac acest lucru? Oare as putea sa merg la fisc cu adeverinta de la centrul de fier vechi plus o declaratie notariala?

Multumesc pentru orice opinie, mentionez ca inafara de numere, care au fost distruse in accident in totalitate am toate actele masinii.

Alte discuții în legătură

Radiere auto Georgica112 Georgica112 Bună dimineața. As dori un răspuns de la un avocat cum pot radia un autoturism din circulație și de la taxe și impozite locale sector 5 București. Am ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)
Radiere masina veche, fara a fi vanduta la remat Marda Marda Am un Renault 9 pe care nu-l mai pot folosi sau repara si nici duce la un Remat ca-l am undeva la tara, departe de un sediu Remat. As avea de gand sa-l dau la ... (vezi toată discuția)