avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pe perioada insolventei trebuie pusa in executare o ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pe perioada insolventei trebuie pusa in executare o sentinta civila executorie?

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti punctul dvs. de vedere cu privire la urmatoarea speta:
Intr-un litigiu de munca a fost pronuntata de catre instanta de fond o sentinta prin care s-a admis in parte actiunea unui reclamant, repsectiv a fost obligata societatea-parata sa achite niste drepturi banesti.
Societatea (care este in insolventa) a declarat apel impotriva acestei sentinte, dar reclamantul a facut o cerere prin care solicita achitarea drepturilor inainte de solutionarea apelului declarat
INtrebare: Poate societatea sa achite aceste drepturi doar dupa ce ramane definitiva sentinta?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 09:10, 19 Decembrie 2016
Hotararea pronuntata de instanta de fond in acest caz este executorie.
Pe de alta parte, orice actiune de executare a unui debitor aflat in insolventa se suspenda de drept.
In aceasta situatie se poate formula un raspuns la cererea reclamantului prin care sa aratam ca vom respecta intocmai dispozitiile instantei dupa ramanerea definitiva a hotararii pronuntate de catre aceasta, respectiv dupa solutionarea apelului , declarat de catre societate? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)
Cerere suspendare executare a sentintei pronuntata de instanta de fond cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am formulat cerere de suspendare a executarii unei sentinte pronuntate de catre prima instanta pana la solutionarea ... (vezi toată discuția)
Sentinta pronuntata in contradictoriu cu parata fara calitate procesuala cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o sentinta civila pronuntata de instanta de fond prin care a fost admisa plata unor drepturi banesti catre reclamant isi ... (vezi toată discuția)