avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caracterul ROL-ului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caracterul ROL-ului

Buna ziua!
Va prezint urmatoarea situatie. Printr-un act de vanzare-cumparare am devenit proprietar al casei bunicilor mei. In ROL-ul de la primarie sunt tercute pe numele meu, de catre bunici si terenurile pe care le detineau acestia in extravilan (fanete). Fiii bunicilor mei (tatal meu si unchiul) au vreun drept legal asupra terenurilor dupa 3 ani de la administrarea lor te catre subsemnatul? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
fight_for_justice, utilizator
Cel mai recent răspuns: Un om printre oamenii , utilizator 13:39, 12 Ianuarie 2021
Pot solicita extrase de carte funciara. Pentru a va apartine terenurile trebuie sa detineti unul dintre actele enumerate mai sus si sa aveti intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara.
Primaria detine dreptul de punere in posesie pentru anumite terenuri? Un fel de drept notarial? intreb?
Va referiti la terenurile din posesia primariei? Primariile intra in posesia acestora prin hotarari de guvern.
Buna ziua ,cum un rol este pur declarativ? Cum poti pune un om sa plateasca pe ce au declarat alți? Intreb pentru ca si eu sunt in aceasi situatie eu platesc impozit la teren agricol desi terenul este pe numele bunicului care este mort de 13 ani

Kyandra a scris:

Rol-ul de registru agricol are caracter pur declarativ si nu constituie act de proprietate. Daca bunicii nu v-au transmis dreptul de proprietate asupra terenurilor respective prin act autentic notarial, in cazul decesului dansilor, terenurile vor intra in masa succesorala si vor reveni mostenitorilor, respectiv tatal si unchiul dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rolul agricol = rolul fiscal ? gigelas gigelas Buna ziua, Imi spune si mie cineva,daca rolul agricol este acelasi lucru cu Rolul Fiscal ? Care este diferenta dintre aceste denumiri ? Daca persoana X,are ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara numar cf bea_iza bea_iza buna ziua. bunica mea are casa la tara de aporximativ. 30 ani pe care nu are nici un act. La primaria din comuna apare in registrul agricol cu casa de locuit ... (vezi toată discuția)