avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensionarii anticipate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensionarii anticipate

Buna seara !
Haideti sa facem un calcul: Un barbat,nascut in 1959,termina liceul in 1978,rateaza admiterea,satisface stagiul militar un an,patru luni si douazeci si sase de zile(in 1980 au fost alegeri),revine in campia muncii,este admis la facultate si face cinci ani. Asadar in 1985 se angajeaza !
Deci:pentru pensionare anticipata,trebuie sa lucreze 35 ani si sa depaseasca cu opt ani,in total 43 de ani !
Acum 1985 cu 43 fac 2028 !!!
Iar 2028 minus 1959,fac SAIZECI SI NOUA DE ANI!!
El va avea 69 de ani !!!! Cum e posibil?
La Anticipata,nu se scad armata si facultatea !
Daca nu facea Facultatea,revenind in 1980,rezulta 1980+43=2023!!Armata nu se pune!!!
Iar la limita de varsta,rezulta 1978+65=2024
Cat de legal este acest termen de depasire cu opt ani?Este cam irational si mai ales,nefunctional.
Astept raspunsuri,pe calcule si articole de lege ! Mai ales de Constitutionalitate ! Trebuie lamurita Legea! Multam fain!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:40, 19 Decembrie 2016
Cu ce ne alegem daca facem calcule ?
Asa este legislatia.
Totul depende de legislativ.
Discutati aceasta problema cu parlamentarii de care apartineti.
Pai asta este! Sa facem calcule si sa cerem legi normale si aplicabile. Daca tot o sa ne intrebam cu ce ne alegem, o sa ramanem unde suntem. Dvs. Veti semna sesizarea mea pentru CCR,Parlament si Avocatul Poporului? Ca avocat,cred ca niciodata n-as fi pus acea intrebare! Eu! Despre altii......
Eu nu sunt avocat.
Sunt pensionar cu vechime si am studii medii.
[EDITAT] Noi,ceilalti,care am lucrat la negru,pt. ca asa a fost legislatia,nu avem vechime.
Ce nu intelegeti,ca si cu vechime,ca Dvs.nu te poti pensiona anticipat pe actuala legislatie. Aveti un calcul care sa poata da aceasta sansa?
Nu ne nastem toti la aceeasi data si nu toti am avut grupe sau am fost in sisteme militarizate!
Dar am muncit si noi.
Insa nu vad raspuns de la ceilalti participanti si mai ales consilieri juridici !
Chiar acesta este Crudul Adevar?

[Mesaj editat - Vă rog să nu repostaţi mesaje care v-au fost şterse şi să dialogaţi civilizat.]
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu am cu ce sa va ajut.
Nu ca nu vreau.
Daca deshideti o petitie online, cate semnaturi credeti ca veti stringe intr-un an ?
Va spun eu:
Cel mult cateva sute.
Ce puteti face cu ele ?
Cei care fac facultata la zi nu vor putea indeplini niciodata conditia de stagiu pentru pensie anticipata.
Cei care nu au facut sau nu fac facultatea la zi, vor putea indeplini aceasta conditie doar daca au lucrat sau lucraza un anumit numar de ani in grupe sau conditii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa cunosc ? metulica metulica as vrea sa stiu cu cit mi se diminueaza pensia daca ies anticipat partial ?lucrez din anul 1980 si am 10 ani de grupa 2 multumesc (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie costin02345 costin02345 Va rog puteti sa-mi spuneti la ce varsta pot iesi la pensie. Am grupa de munca dupa cum urmeaza: -11.11.1980 - 01.09.1986 - gr. II 100%; -01.09.1986 - ... (vezi toată discuția)
Pensie steaua59 steaua59 barbat nascut in 27 nov. 1959 angajat 08 sept1978-13sept1978 grupa2 15 oct1978 serviciu militar14 03 1980 Angajat 14. 03.1980 -1 .04. 2001grupa 2 a mai lucrat ... (vezi toată discuția)